Ezt üzenik a gyümölcsök ‒ jelképek a tányérodon

Írta: ,

Cikkünkben összegyűjtöttük néhány népszerű gyümölcs ‒ az alma, a barack, a dió, a körte és a szőlő ‒ jelentését. Minden, ami körülvesz minket, üzenetet hordoz. Mindnyájunknak nehéz az élete, de ha a hétköznapjainkban jelenlévő szimbólumokat értelmezzük, sok problémánkra megoldást találhatunk, és boldogabbak lehetünk.

Alma

Szerelmi és termékenységi szimbólum. Gömb alakú, ezért a teljességet jelképezi, és majdnem tökéletes. A keresztben kettévágott alma közepén látható magház ötágú csillagot, pentagrammát képez, amely a tudás jelképe. 

A pentagramma alakú magház az alma belsejében a testbe zárt szellem. Beavatási szertartásokban az alma a megismerés gyümölcse. A kínai kultúrában a békét és a harmóniát jelenti
 
A görög–római mitológiában Aphrodité/Vénusz gyümölcse. Erisz, a viszály istennője egy aranyalmát gurít be az istenek lakomájára, és Parisz a legszebb istennőnek, Aphroditének ítéli oda. A Bibliában a tudás és a bűnbeesés jelképe
 
Szűz Mária vagy a gyermek Jézus kezében levő alma a bűn leküzdésére, Krisztus megváltói küldetésére utal.
Barack

Az őszibarackfa a halhatatlanság, az élet fája, a tavasz, a fiatalság, a házasság, a gazdagság és a báj kifejezője.

A legenda szerint Hszi–vang–munak, a Jáde–hegy istennőjének kertjében nőnek a halhatatlanság barackfái, amelyek 3000 évenként teremnek, és gyümölcsükből készül a halhatatlanság elixírje. Sou–hszing, a hosszú élet istene is őszibarackból született. 
 
A japánok a barackfát a tisztaság és a hűség fájának tartják. A sárgabarack a kétneműség, az önmegtermékenyítés szimbóluma. Az antikvitásban a barack az ízlelést jelképezte.