Ételek a bevásárlólistádra, amik omega-3 zsírsavakat tartalmaznak

Sándor Alexandra
Írta: ,
Ételek a bevásárlólistádra, amik omega-3 zsírsavakat tartalmaznak

Még mielőtt mindenképpen étrend-kiegészítőkhöz nyúlnál, hogy élvezhesd az omega-3 zsírsavak szív- és érrendszer, valamint idegvédő hatását, érdemes megfontolnod, hogy táplálkozás útján fedezd belőle a szükséges mennyiséget. Csokorba szedtük, hogy a legközelebbi bevásárlás alkalmával mit kell ennek érdekében keresned!

Dió

Nem a legolcsóbb csemege, viszont kevéske is elég belőle, ráadásul nagyon könnyű beépíteni az étrendbe. Akár egyszerűen a joghurtodba is keverheted! Elsőrangú alfa-linolénsav (ALA) forrás, ami az egyik leggyakoribb omega-3-nak számít, s főleg növények rejtik.

A pekándióban és a pisztáciában is tekintélyes mennyiség található meg ebből a zsírsavból, ám érdekes, hogy a mandulában például egyáltalán nincs.

Dúsított tojás

Az omega-3 zsírsavakkal dúsított tojás világszerte egyre elterjedtebb. A sárgája általában egy kicsit sötétebb a hétköznapi tojásénál.

A DHA, vagyis a csöppet sem barátságos nevű – ám annál egészségesebb – dokozahexaénsav csakis a sárgájában található meg, a fehérjében nem, viszont az a rész jót tesz az izmaidnak és az emésztésednek.

Mindenképpen célszerű tehát ilyenből készült rántottát enned reggelire!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv