Édesköményes sertésborda fűszeres káposztával

Édesköményes sertésborda fűszeres káposztával

Címlap / Életmód / Receptek / Édesköményes sertésborda fűszeres káposztával

Ez a káposztás recept más, mint az eddig megszokottak, gyorsan elkészíthető és finom.

Hozzávalók:

– 1 karórépa, meghámozva és csíkokra vágva
– 4 répa, meghámozva és 3 centis darabokra vágva
– olívaolaj
– 1 fej fokhagyma gerezdjei mehámozva, félbe vágva, plusz 1 gerezd felszeletelve
– néhány ág kakukkfű
– 1 kicsi fodros kel
– 1 tk fekete mustármag
– 1 friss csilipaprika magjaitól megtisztítva és felszeletelve
– 2 szelet sertésborda, darabonként 350g, kb. 2 cm vastagra vágva
– 1 tk édeskömény
– növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. A karórépát és a répákat bekenjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy tepsibe helyezzük a fél fokhagymákkal és a kakukkfűvel. Alumínium fóliával lefedjük és 45 percre a sütőbe tesszük.

2. Közben a kelt megfosztjuk külső leveleitől és a kocsánytól. Leveleit darabokra tépjük vagy vágjuk és egy tálba helyezzük. Készítsük elő a mustármagokat, a csilit, mert később gyorsan kell dolgoznunk.

3. Amikor a répák és a karórépa átfőtt, távolítsuk el a fóliát és pirítsuk további 10-15 percig. Néha forgassuk meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.

4.

Közben hevítsünk fel egy serpenyőt, a bordaszeleteket pedig helyezzük egy vágódeszkára. Egy mozsártörő segítségével őröljük meg az édeskömény magokat amíg egy mag sem marad egészben, előtte adjunk a magokhoz egy teáskanál sót. Kevés olívaolajjal locsoljuk be a bordaszeleteket, majd szórjuk meg az édesköményes sóval, feketebossal, majd dörzsöljük át egyenletesen ezekkel a fűszerekkel.

5. A bordaszeleteket helyezzük a serpenyőbe és süssük 10 percig. 2 percenként forgassuk meg, hogy teljesen átsüljön. Egy fogó segítségével a bordaszeleteket helyezzük egy tányérra és hagyjuk pihenni pár percig.

6. Ezután hevítsünk fel egy serpenyőt és locsoljunk rá kevés növényi olajat. Szórjuk bele a mustármagokat, amikor pattogni kezdenek, adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket és a csilit. Néhány másodpercig süssük, majd adjuk hozzá a kelt, fűszerezzük és kevergessük, amíg megfonnyad. Zárjuk le a tűzhelyet, mielőtt a kelt tálalnánk a bordaszelettel és a répával pihentessük egy percig.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást