5 dolog, ami megöli a szenvedélyt: kerüld el őket!

5 dolog, ami megöli a szenvedélyt: kerüld el őket!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, ami megöli a szenvedélyt: kerüld el őket!

Egy idő után minden kapcsolatban alább hagy a kezdeti lángolás, de a kölcsönös bizalom kiépülése és a szeretet megerősödése pótolhatja az izgalmakat. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy a kapcsolat automatikusan működni is fog, ahhoz hogy fenntartsátok a szenvedélyt, mindkettőtöknek tennie is kell. Például úgy, hogy elkerülitek az alábbi baklövéseket.

A közös programok hiánya

A kapcsolat elején, amikor randizni kezdtek, sok közös programot szerveztek, de ahogy szintet léptek, és hirtelen izgalmasabbá válik a lehetőség, hogy kettesben maradjatok, ezek elmaradozhatnak. A gond ott kezdődik, amikor már nem olyan forró a szenvedély, de közös programot sem szerveztek, hiszen megszoktátok az otthon ülést.
A filmnézés nem program! Mozduljatok ki, csináljatok valamit együtt, mert ha csak némán ültök egymás mellett, az hamar sivárrá és unalmassá teheti a kapcsolatotokat.

Túlzott kényelem

Egy idő után természetes, hogy az ember kicsit elengedi magát, hiszen aki igazán szereti, az akkor is szereti, ha beteg, vagy éppen nem volt ideje megmosni a haját. De azért ne vigyétek túlzásba a dolgot! Biztos, hogy a kinyúlt mackónadrágodban akarsz aludni, amikor életed szerelme is egy ágyba bújik veled? Ugyan már, tudsz ennél jobbat is!
Mutasd meg neki, mi volt az, ami a kapcsolatotok elején úgy megragadta a fantáziáját, és cserébe te is várd el nyugodtan, hogy legalább lezuhanyozzon a fociedzés után, mielőtt behuppan melléd a kanapéra!

Minden nap kaviár

Ahogy a mondás tartja, ha minden nap ugyanazt eszed, idővel még a kaviár is unalmas lesz. Lehet, hogy az a forgatókönyv, ami az elején olyan jól bevált az ágyban, mára túlságosan kiszámíthatóvá vált. Lehet, hogy még mindig ugyanaz sül ki belőle, csak éppen már egyikőtök sem vágyik ugyanolyan szenvedélyesen erre a fogásra.
Próbáljatok ki egészen új dolgokat, a hosszú kapcsolat előnye, hogy nyíltan, feszengés nélkül beszélhettek egymással ilyesmiről. Használjátok ki a lehetőséget, és éljétek meg a legtitkosabb vágyaitokat, vagy azt, amiről eddig álmotokban sem gondoltátok volna, hogy vágytok rá!

Hétköznapi bosszúságok

Ha két ember huzamosabb időt tölt együtt, esetleg együtt is élnek, óhatatlanul adódnak olyan apróságok, amelyek konfliktushoz vezetnek. Ha valóban vita van abból, hogy ki hol nyomja a fogkrémes tubust, hová teszi a szennyes zoknit vagy elmossa-e maga után a vizes poharat, akkor azt érdemes megbeszélni, de az ágyba ne vigyétek magatokkal ezeket az apró sértődéseket!
Ne hagyd, hogy a komolytalan viták megmérgezzék a hétköznapokat, mert könnyen az összes problémádra bűnbakot találhatsz a párod személyében, ekkor pedig nem csoda, ha már nem akarsz összebújni vele.

A jövőkép hiánya

Eleinte biztos, hogy már azzal is beéritek, ha csak a pillanat heve dolgozik, de idővel nehéz lesz fenntartani a vonzalmat,ha nincs közös jövőképetek. Nem kell, hogy rögtön a családalapítást tervezgessétek, de egy közös nyaralás, az együtt töltött szabadság vagy bármilyen komolyabb közös program ígérete lég ahhoz, hogy életben tartsa az izgalmat.
Ha azonban sehogyan sem tudjátok elképzelni egymást a saját jövőtökben, az hamar kilátástalanná teheti a viszonyotokat, ez pedig hamar megöli a szenvedélyt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást