5 dolog, amit sürgősen abba kellene hagynod, még mielőtt 30 leszel

5 dolog, amit sürgősen abba kellene hagynod, még mielőtt 30 leszel

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amit sürgősen abba kellene hagynod, még mielőtt 30 leszel

Igazából jó lenne, ha már 20 előtt abbahagynád. Vagy tényleg, el se kezdenéd. De vannak dolgok, amiket meg kell tanulnunk, nem jönnek csak úgy maguktól. Az alábbiakat mégis, jobb, ha legalább az előtt feladod, hogy betöltenéd a bűvös 30-at.

Mindenért bocsánatot kérni

Megtanulni belátni egy hibádat és őszintén bocsánatot kérni érte szintén olyan képesség, amit a személyiségfejlődés során el kell sajátítanunk, és jó esetben már gyerekkorban a magunkévá tesszük.

Baj csak akkor van, mikor túlzásba viszed a dolgot, és bocsánatot kérsz a véleményedért, az ellent mondásodért, a munkádért, a létezésedért.

Jogod van itt lenni, jogod van létezni, jogod van alakítani a saját sorsodat, és jogod van kézben tartani a dolgaidat – ezért senkitől nem kell elnézést kérned.

Nem merni nemet mondani

Piszkosul nehéz kis szócska, és sokszor annyival könnyebben kiszalad az igen, a rendben van, a jól van, a semmi probléma. Csakhogy ezeknek a szavaknak következményei vannak.

Persze, az sem jó, ha befészkeled magad a kis komfortzónádba, de mostanra már kiismerhetted magad annyira, hogy tudd, mi az, ami elsőre kényelmetlennek tűnik, de hozzáad a személyiségedhez, és mi az, ami egészen egyszerűen csak nem a te világod, és semmi kedved nincs részt venni benne.

Utóbbira nyugodtan mondj egy nagy, zsíros és határozott nemet.

Azon aggódni, mit gondolnak mások

Figyelem, hatalmas titokról rántjuk le a leplet: teljesen mindegy, hogy mit, hogyan és hányszor csinálsz, MINDIG lesz valaki, akinek nem tetszik. Mindig.

Olyan nincs, hogy mindenkinek megfelelj, akkor meg komolyan, miért pazarolnád erre az energiáidat?

Csapj inkább a lovak közé, és csináld azt, amit te szeretnél, és amit te jónak látsz – ez is lesz majd, garantáljuk, akinek nem tetszik, de legalább itt ott van a mérleg serpenyőjében az is, hogy magaddal jót teszel.

Ha meg azon aggódsz, hogy mások mit gondolnak, ugyanúgy fújnak majd rád, ráadásul olyasmiért, amit nem is igazán akartál.

Elszalasztani a lehetőségeket

A 30 az új 18, még mindig fiatal vagy, és egyébként is, az ember élete az utolsó pillanatig élet marad, és soha nem kell lehúzni a rolót.

Mindezekkel együtt is, mostanra azért talán számodra is nyilvánvalóvá vált: ez az őrült, izgalmas, felkavaró és megismételhetetlen hullámvasút, amit életnek nevezünk, nem tart örökké.

Ha el akarsz utazni, utazz, ha meg akarod írni a könyvet, írd meg, ha alkalmad van elmenni egy randira, hát menj!

Újrakezdeni bármikor lehet, de a lehetőségek száma nem végtelen, úgyhogy ostobaság hagyni elmenni őket.

Arról nem is beszélve, hogy minél hamarabb szerzel meg egy tapasztalatot, annál hosszabb ideig kamatoztathatod az ebből származó bölcsességedet.

Nem foglalkozol magaddal

21 évesen még átbulizhattál egy éjszakát, másnap reggel benyomtál egy nagy hamburgert a kedvenc gyorskajáldádban, és kutya bajod nem volt.

Hogy ez mennyire varázslatos, akkoriban fel sem tűnt, csak amikor derengeni kezd, hogy a tested regenerálódó képessége nem kiapaszthatatlan, akkor esik le a tantusz.

Életmódot váltani sohasem késő, de minél korábban megteszed, annál hálásabb leszel érte magadnak.

Nem kell rögtön fitnesz guruvá változni, de ha mág 30 előtt rendszeresen mozogni kezdesz, odafigyelsz rá, hogy több zöldséget, gyümölcsöt, kevesebb cukrot és mesterséges adalékot egyél, azzal nagyon sok későbbi bosszúságot megspórolsz magadnak – és ahhoz is hozzájárulsz, hogy 30 évesen ne 70-nek érezd magadat.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást