5+1 dolog, amit ingyen kaphatsz a reptereken

5+1 dolog, amit ingyen kaphatsz a reptereken

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5+1 dolog, amit ingyen kaphatsz a reptereken

Az ingyen wifi többnyire időkorlátos, és egyébként is nagyon lassú, ahhoz szinte biztosan nem elég, hogy átvészelj akár több órát is, amikor egy reptéren ragadsz. Egy kis szerencsével azonban, ha már vesztegelsz, olyan helyen vesztegelsz, ahol gondolnak a hosszan várakozó utasok szórakoztatására.

Nézz meg egy jó filmet!

Lássuk be, a reptéri wifi nem feltétlenül alkalmas arra, hogy videókat vagy komolyabb internetes tartalmakat nézegess – az ember örül, ha egy cikket el tud olvasni. Érdemes körülnézned, mert sok reptéren moziterem, filmszoba áll az utasok rendelkezésére.

A frankfurti, dubai, szingapúri, hongkongi, sanfranciscoi vagy oregoni repülőtér például gondol az unatkozó utasokra, és ingyenesen filmeket kínál a várakozóknak, így gyorsabban telik az idő.

Menj múzeumba!

Szomorú dolog, amikor egy város repterén üldögélsz, és bár órákat töltesz ott, még sincs lehetőséged arra, hogy bármit láss a városból.

San Francisco, Miami, Albany, Minneapolis, Portland, és St.Louis esetében azonban legalább múzeumba elmehetsz, még akkor is, ha a repteret nem tudod elhagyni – ezek a légiforgalmi központok ugyanis ingyenesen látogatható múzeumokkal próbálják élvezetesebbé tenni a várakozást.

Simogass meg valakit!

Mielőtt ismeretlen utastársadhoz fordulnál, szólunk, hogy a stressz csökkentésére több reptér is terápiás kutyával áll a vendégek rendelkezésére, San Francisco-ban egy reptéri malacka – igen, egy igazi, élő malac! – várja a látogatókat, a Denver International Airport egy macska otthona, Cincinnati repterén pedig mini lovakat látogathatsz meg, míg a járatod indulására vársz.

Lazulj el!

A reptéri várakozás nem csak idegölő, de kényelmetlen is lehet, főleg, ha előtte már több órát üldögéltél egy gép parányi ülésében, és tudod, hogy a következő órákban is ez vár majd rád.

Hurghada, San Francisco, Chicago, Miami, vagy Dallas repterein ingyenesen kölcsönözhetsz jógamatracokat, így már csak egy talpalatnyi helyet kell találnod magadnak, hogy kinyújtóztasd a tagjaidat, elvégezz néhány ászanát és kipihentebben, felfrissülve folytasd az utadat.

Fedezd fel a várost!

Mégis zavar, hogy csak a repteret látod egy városból, amiben átutazol?

Ha egyébként az időd engedi, akkor akár el is hagyhatod a repteret, és a legfontosabb látnivalókat kipipálhatod, mielőtt ismét a levegőbe emelkedsz.

Szingapúr, Szöul, Tokió és Isztambul repterei ingyenes városi idegenvezetést kínálnak a reptéren várakozóknak, így nem csak egy gyors kört tehetsz, de biztosan el is éred a járatodat.

Vásárolj okosan!

Nem könnyű költekezés nélkül átvészelni a reptéri várakozást, hiszen számos bolt, duty free és a hely nevezetességeit kínáló shop csalogatja az unatkozó vásárlókat.

Ha már vásárolsz, akkor viszont érdemes stílusosan tenni!

A londoni Heathrow Reptéren ingyenesen kérhetsz magad mellé „personal shopper”-t, azaz valakit, aki segítségedre lesz a vásárolgatásban.

A számlát persze végül neked kell fizetned, de ha már úgyis költesz, a reptér ingyenes megoldást kínál, hogy társaságod is legyen a shoppingoláshoz.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!