6 tipp, hogy a festett haj még tovább ragyogjon

6 tipp, hogy a festett haj még tovább ragyogjon

Címlap / Stílus / Haj / 6 tipp, hogy a festett haj még tovább ragyogjon

A fodrászszalonból kilépve millió dolláros bébinek érzed magad a frissen festett tincseiddel, és szeretnéd, hogy a tökéletes árnyalat még tartósabb legyen? Összegyűjtöttük a legegyszerűbb, mégis leghatásosabb ötleteket, hogy tudatosan cselekedhess az ügy érdekében!

Ne mosd túl gyakran!

Festés után legalább huszonnégy órát érdemes várnod az első mosással – ha azonban a fürtjeid ennél jóval tovább bírják, akár egy hétre is kitolhatod az időtartamot.

A legfontosabb, hogy lehetőleg utána se samponozz gyakrabban, mint háromnaponta, hiszen ezzel ártasz a legjobban a szín tartósságának.

Amennyiben nem zsíros a hajad, akár azt is megteheted, hogy olykor elhagyod a sampont, és a nedvesítés után rögtön balzsamozol.

Ügyelj rá, hogy a mosás során az ujjbegyeiddel alaposan tisztítsd meg a fejbőrödet, és az öblítés ne tartson sokkal tovább az utolsó habmaradványok eltüntetésénél!

Ha ugyanis sokáig álldogálsz a zuhany alatt, hamar búcsút inthetsz az álomárnyalatnak.

Válassz sampont okosan!

Korántsem mindegy, milyen samponra voksolsz a festett hajad ápolásához.

Lehet, hogy csábít a legolcsóbb vagy éppen a legkönnyebben elérhető alternatíva, a sörényednek azonban különleges igényei vannak.

Figyelj rá, hogy mindenképpen festett tincsekre való készítményt vásárolj, amiben lehetőleg nincs szulfát vagy szilikon!

Előbbi ugyanis fakíthatja a színedet, utóbbi pedig hosszú távon roncsolhatja a tincseket.

A természetes olajok és a provitaminok segítenek benne, hogy az árnyalaton kívül a szálak egészségét is megőrizhesd.

Ússz körültekintően!

Tudtad, hogy a medence klóros vize már egyetlen úszás alkalmával is megváltoztathatja a festett haj színét, ráadásul még a szálak külső rétegét is károsíthatja?

Persze, minden attól függ, hogy milyen a vegyszer koncentrációja. Érdemes olyan helyet keresned a vízi sportolásra, ahol a lehető legkevesebb klórral érintkezik a fejbőröd és a hajad.

Az úszósapka viselésén kívül hatékony óvintézkedés lehet, ha bemerészkedés előtt benedvesíted és bebalzsamozod a hajad, vagy olyan oldatot, esetleg ápoló szérumot kensz rá, mely felkészíti a viszontagságokra.

Úszósapka vásárlásánál természetesen voksolj a vízhatlan anyagra!

Hidratálj gazdagon!

A festett hajnak még intenzívebb nedvességpótlásra van szüksége. A gazdag mélyhidratálás segíthet a színed megőrzésében.

Kiváló hajpakolást készíthetsz otthon avokádóból, mandulaolajból és E-vitamin koncentrátumból. A keveréket oszlasd el a benedvesített hajon, aztán hagyd hatni 10 percig öblítés előtt!

Az olívaolajos megoldás is szuper lehet, ám a házi megoldások mellett érdemes lehet professzionális segítséget is igénybe venned, mégpedig a különböző olajos-vitaminos samponok, balzsamok, oldatok és szérumok formájában.

A legjobb, ha minden második mosás után sort kerítesz egy kis extra ápolásra.

Óvakodj az UV-sugárzástól!

Millió okot tudunk mondani, miért érdemes megóvni a fejedet a túlzott UV-sugárzástól – de most ugyebár a hajad (sz)épségéről van szó.

Biztosan tapasztaltad már, hogy nyaranta sokkal gyorsabban fakulnak a tincseid, aminek bizony az olykor éltető, máskor égető napfény az oka.

Mivel a környezeti hatások miatt az UV-sugárzás egyre erősebbé válik – kérdezd csak meg a szüleidet, hogy régen mennyi idő alatt égtek le! –, már minden évszakban érdemes gondolnod a bőröd és a hajad védelmére.

Az UV-szűrős samponokon, balzsamokon és formázó termékeken kívül a kalap- vagy kendőviselés is igen hasznos.

Mivel a hóval fedett terület visszaveri a napfényt, az ilyen kencéket tényleg télen-nyáron alkalmazhatod!

Bízd profira az ősz hajat!

Hosszú évek óta magadnak fested a hajadat, ám az ősz hajszálak szaporodásával mintha az eredmény nem ugyanolyan jól alakulna?

Ez természetes, hiszen az otthoni festékek döntő többségét nem arra találták ki, hogy az ősz szálakat elfedjék!

Esztétikai és egészségügyi szempontból is sokkal jobban jársz, ha szakértőre bízod a dolgot – hiszen amellett, hogy sokkal tovább örülhetsz a szép frizurádnak, még a fürtök épsége is megmarad.

Gyengébb festékkel sajnos beleeshetsz a túl gyakori színezés hibájába, ami a túl sűrű kémia beavatkozás révén még ártalmasabb.

Te milyen gyakran festeted a hajad? Megfordult már a fejedben, hogy jó lenne egy kicsit ritkábban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást