7 dolog, amit az álmaid felfednek a személyiségedről

7 dolog, amit az álmaid felfednek a személyiségedről

Címlap / Életmód / Egészség / 7 dolog, amit az álmaid felfednek a személyiségedről

Az álmaid rengeteget felfednek a tudatalattidról, a vágyaidról és a félelmeidről, csak meg kell tanulnod értelmezni őket. Sőt, valójában a személyiséged bizonyos aspektusaira is fényt derít, hiszen az alapján, hogy mit csinálsz az álmaidban, több dolgot is kideríthetsz magadról!

Problémamegoldó készségeid

Ha gyakran megtapasztalod a tudatos álmodást, a problémamegoldó készségeidre igazán büszke lehetsz!

A tudatos álmodás az, amikor alvás közben rájössz, hogy ami történik veled, nem a valóság, és képes vagy irányítani mindent, ami körülötted történik az álomképekben.

Aki ezt gyakran átéli, valószínűleg igazán intuitív és jó megfigyelő, ami hatalmas segítség az éppen aktuális problémák orvoslásában is.

Tuti, hogy ezek ritkán fognak ki rajtad!

 

A mentális állapotod

Szakértők szerint azt is megállapíthatod az álmaidból, hogy mennyire vagy hajlamos a depresszióra, és ért-e mostanában olyan trauma, ami akár tudat alatt nagyon mély hatással van rád.

Ugyanis ők úgy vélik, ha valaki elalvás után nagyon hamar álmodni kezd, (maximum egy órán belül), akkor az a személy érzelmileg gondokkal küzdhet, és könnyebben esik bele a depresszióba is.

Az álmokkal ugyanis az agyad feldolgozni igyekszik a problémákat.

Ha viszont egy órán túl kezdődnek csak el az álmaid (átlagosan 90 percnél történik ez meg), akkor valószínűleg mentálisan rendben vagy.

 

Intuitív vagy?

Az álmaid megválaszolják a kérdést!

Ugyanis azok az emberek, akik intuitívek, kreatívak és magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, sokkal jobban és részletesebben emlékeznek az álmaikra akár ébredés után órákkal is.

Sőt, nem kizárt, hogy egyes álmaidat évekkel később is gond nélkül fel tudod idézni, ahogy az sem ritka az intuitív embereknél, hogy grandiózus, hosszú álomképeket élnek át az éjszakai alvásuk során.

 

Kerülöd-e a problémákat

Akik álmukban gyakran menekülnek valami elől, valószínűleg a valóságban is hasonlóképpen tesznek.

Sokat elárul rólad az, ha ez afféle visszatérő rémálmod, és hol egy határidő miatt vagy stresszes álmodban, hol pedig valaki szó szerint üldöz téged, vagy akár egy régi sérelem elől menekülsz alvás közben.

Akárhogy is, ilyenkor érdemes átgondolni, mi az, ami a valóságból belekerül a képzeletedbe, mert egyértelmű, hogy a lelked megoldásra vár!

 

Introvertált vagy extrovertált

Érdekes megfigyelni, hogy mire emlékszik egy introvertált alvás után, és mire egy extrovertált.

Előbbinek ugyanis az álmaiban gyakran visszaköszönnek teljesen hétköznapi események is: fésülködés, reggelizés, kávéfőzés, bolti bevásárlás, bármi, ami a napi rutinban helyet kap.

Ugyanez az extrovertáltakra is igaz, de a különbség, hogy míg ők általában egyáltalán nem is emlékeznek ezekre az álmokra ébredés után, addig az introvertáltak még az ilyen jelentéktelenebb részleteket is fel tudják idézni.

 

Mennyire izgulsz

Az álmaid azt is felfedik, mennyire vagy szorongós típus.

Ugyanis azok, akik a hétköznapok során gyakran stresszelnek, vagy valamin mindig idegeskednek, éjszaka leginkább a múltjukról vagy a jövőjükről álmodnak.

Egyrészt azért, mert az agyad így próbál segíteni neked feldolgozni a korábban történteket, közben pedig felkészít arra, ami a jövőben várhat rád.

Ha viszont ennek épp ellenkezője igaz, és általában semmi köze a múltadhoz vagy jövődhöz az álmoknak, nem kizárt, hogy elnyomod a stresszes érzéseket magadban.

 

Nálad az irányítás?

Azt is megtudhatod, mennyire tudod irányításod alatt tartani az életed.

Ha sokszor szembesülsz olyan álomképekkel, amelyekben zuhansz, nem tudod vezetni az autót, kihullanak a fogaid vagy egyszerűen nem vagy képes akár a saját testedet irányítani, úgy nem kizárt, hogy a valóságban elveszettnek érzed magad.

Mintha csak sodródnál az árral, és nem tudnád megmondani, merre menj tovább, ez a félelem pedig az álmaidban is visszaköszön.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást