5 dolog, amiről le kell szoknod az újévben, ha te is a húszas éveidben jársz

5 dolog, amiről le kell szoknod az újévben, ha te is a húszas éveidben jársz

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amiről le kell szoknod az újévben, ha te is a húszas éveidben jársz

„Gondtalan” éveink többek között számos rossz szokással is telnek. Ezekről többé-kevésbé tudjuk is, hogy nem feltétlenül érdemes űzni őket, ezért most ragadd meg az alkalmat, és a 2015-ös évvel együtt ezeknek is ints búcsút! Kapd elő az újévi fogadalmak listáját, és egészítsd ki ezzel a pár gondolattal, ha te is egyetértesz velünk!

A „részeg sms-ek”

Kivel nem fordult még elő, hogy ittas állapotban úgy érezte, a legjobb dolog, amit tehet, hogy közli az exével, mennyire hiányzik neki? Sajnos mindannyian elkövettük már ezt a hibát – ha nem nagyobbakat –, amit másnap, józan állapotunkban mindig nagyon-nagyon megbántunk.

2016-ban fogadd meg, hogy sokkal felelősségteljesebben viselkedsz majd az ilyen helyzetekben – ami persze az alkohol miatt nem mindig megy –, ezért kérd meg egy barátnődet, hogy ilyenkor lépjen közbe.

Ha pedig biztosra akarsz menni, már le tudsz tölteni egy olyan appot is, amin beállíthatod a kényes telefonszámokat, hogy aktiválás esetén blokkolja azokat…

Diéta para

Az új évben ne stresszelj folyton a kilók és a kalóriák számán!

Ehelyett alakíts ki egy egészséges étrendet, amiben sokkal több a zöldség és gyümölcs, mint amennyit eddig fogyasztottál.

A húsokat próbáld meg szénhidrát nélkül enni és igyál sok vizet!

Ha ezt a pár nagyon egyszerű trükköt betartod, biztosan karcsú maradsz, mégsem kergetsz mindenkit az őrületbe azzal, hogy folyton az ételek kalóriatáblázatban elfoglalt helyéről beszélsz.

Közösségi média: csökkentett mód

Mindannyian a közösségi média tagjai vagyunk, és napi szinten használjuk is a különböző platformokat.

Sokan azonban képesek ezt túlzásba vinni, és teljesen függővé válni. Az élet valójában ezeken kívül zajlik, ezért érdemes egy kis pihenőt tartani.

2016-ban próbálj meg minél kevesebb időt tölteni Facebookozással, és sokkal több időt más, értékesebb elfoglaltságokkal.

Ahelyett, hogy folyton a telefonodon lógsz, vacsizz egyet a barátnőiddel, vagy látogasd meg a szüleidet!

Engedd el a múltat

Folyton azon rágódsz, hogy miért csalt meg az exed, vagy miért nem működött az utolsó kapcsolatod? Persze, érthető, ha ezek a dolgok bántanak és idő kell ahhoz, hogy feldolgozd a fájdalmat, de ha túlságosan elmerülsz a múlt eseményeiben, akkor kizárod a jövő lehetőségeit.

Ezért ha hajlamos vagy a múlton rágódni, januárban fogadd meg, hogy mostantól másképp lesz. Írd le egy papírra az összes múltbéli sértettséget és fájdalmat, ami benned van, menj fel egy magas pontra, vagy csak menj ki az erkélyedre, tépd össze azt a papírt kis darabokra, és engedd el. Hagyd, hogy az összes rossz érzés azzal a papírral együtt elhagyjon, és nyiss egy sokkal pozitívabb jövő felé.

Haverok kontra barátok

Mindenki szereti, ha szeretik – viszont sokan összekeverik a szeretetet az érdek barátságokkal és a felületes, laza kapcsolatokkal.

Bizonyára neked is fontos, hogy ha lecseréled a profilképed, akkor minél több lájkot kapj, de az igazi emberi kapcsolatokat nem ezekben mérik.

2016-ban kezdj el bátran „szelektálni” az ismeretségi körödben, legyen az online vagy személyes.

Sajnos az élet még ebben a korban is túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekre pazarold, akik nem igazán érdemlik meg a figyelmed, vagy azt, hogy mindent tudjanak rólad.

Élj minőségi életet minőségi emberekkel.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!