Dióval töltött alma

Dióval töltött alma

Címlap / Életmód / Receptek / Dióval töltött alma

Gyorsan elkészíthető és nagyon finom ázsiai recept, ráadásul mutatós, mint minden japán étel.

Hozzávalók:

– 4 alma
– 10 dkg dióbél
– 10 dkg cukor
– 4 dl vörösbor
– 5 ek méz
– őrölt fahéj
– 3 ek narancsszörp
– 2 dl tejszín
– 15 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– 1 tojás
– 3 ek cukor
– fél csomag sütőpor

Elkészítése

1. A lisztet, a tojást és a sütőport, összedolgozzuk a 3 ek cukorral.
2. Majd kinyújtjuk, és az almák átmérőjének megfelelően köröket szaggatunk ki belőle, és megsütjük őket.
3. A bort, a szörpöt, a fahéjat (ízlés szerint), 10 dkg cukorral összekeverjük.
4. Az almák magházát teljesen eltávolítjuk, utána pedig megpároljuk a boros lében.
5. Utána megtöltjük az almákat ezzel a cukros, diós töltelékkel.
6. A legvégén, a tejszínt és a mézet, az almákra kenjük, majd habbal lefele a tésztakarikákra helyezzük őket.

Jó étvágyat kívánunk!
 

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!