Diós-pesztós bélszín

Diós-pesztós bélszín

Címlap / Életmód / Receptek / Diós-pesztós bélszín

A könnyű pesztó szósz feldobja ezt a húsételt és hamar elkészíthető. Kínáld tésztával vagy burgonyával.

Hozzávalók

– 1 pohár dió, felezve
– 2 cikk fokhagyma, felaprítva
– 2 evőkanál felaprított tárkony
– 2 evőkanál felaprított petrezselyem
– 1 1/2 teáskanál ecet
– 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
– só és frissen őrölt bors
– 6 szelet bélszín
– olíva olaj a kenéshez

Elkészítés

– A diós pesztóhoz pirítsd meg a diót. Hagyd kihűlni. Egy turmixgépben keverd össze a diót, a parmezánt, a fokhagymát, a tárkonyt, a petrezselymet és az ecetet. Az olajjal készíts belőle pasztát. Sózd, borsozd.

– Forrósítsd fel a rostélyost. Kend be a hússzeleteket olajjal, majd fűszerezd sóval és borssal. Süsd a szeletek mindkét oldalát 3 percig. Tálald forrón a diós pesztóval.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást