Életmód / Receptek / Táplálkozás

Diós csokoládé szelet

Próbáld ki ezt a finom csokoládés süteményt, ropogős dióval, krémes csokoládé darabkákkal, omlós tésztával! Garantáltan a család kedvencévé fog válni…

Hozzávalók:

– 360 g átszitált finomliszt

– 80 g kakaópor

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– 240 g cukor

– 1/2 teáskanál só

– 240 ml erős főzött kávé, melegen

– 100 ml olvasztott vaj

– 1 1/2 kiskanál vanília esszencia

Fűszerek:

– 1 1/4 teáskanál őrölt fahéj

– 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

– 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

– 1/4 teáskanál őrölt koriander

– 1/4 teáskanál őrölt fekete bors

– 1 1/2 teáskanál vanília kivonat

– 300 g vágott dió

– 360 g vágott mazsola

– 3 teáskanál reszelt narancshéj

– 200 g apróra vágott keserű csokoládé

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra és vajazzunk ki egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

2. Keverjük össze a száraz összetevőket: a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, cukrot, sót. Habverővel keverjük hozzá a kávét, olvasztott vajat, vaníliát, míg sima állagú nem lesz.

3. Keverjük hozzá az összes fűszert.

4. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Süssük kb. 40 percig, vagy ameddig a hurkapálcára már nem ragad a tészta. Hagyjuk kihűlni. A tetejét lecsorgathatjuk csokoládé krémmel, de porcukorral meghintve is jól mutat. Szeletelhetjük kockákra vagy tortaszeletekre is.