Míg a finomított szénhidrátok a legtöbb diéta esetén kerülendők, addig a teljes kiőrlésű termékek értékes, mondhatni létfontosságú élelmiszereknek számítanak, főleg, ha a zabpehelyről van szó. Szinte minden étrendben helyet kaphat, ami nem is véletlen: számos módon elkészíthető úgy, hogy diétás finomság legyen belőle, például nagyszerű cukormentes zabkásák formájában.
2/5 Az egészséges zabkása alapreceptje
Ha egy igazán jó, sima és puha zabkását szeretnél enni, akkor a legjobb, ha már előző este elkészíted. Egy-két adaghoz önts fel forró vízzel körülbelül 150 gramm teljes kiőrlésű zabpelyhet. Alternatív megoldásként használhatsz alacsony zsírtartalmú tejet, növényi tejet (például kókusz - vagy mandulatejet), esetleg natúr görög joghurtot. Keverd össze, majd tedd egy zárható edénybe. Ha elkészült, hűtsd le, és pihentesd egy éjszakán át.
Az ízesítési lehetőségek szinte végtelenek, de vannak olyan változatok, amelyek kifejezetten egy adott cél elérése érdekében segíthetnek. A zabkása alapreceptje már önmagában is egészséges, és szinte mindenkinek ajánlott, de ha például az izomerősítés, a bőröd szebbé tétele vagy az alakod hosszú távon való megtartása a célod, néhány kifejezetten az adott dolgot támogató zabkása receptet is kipróbálhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!