Életmód / Receptek / Táplálkozás

Csokis mentás fagylalt recept

Csokis mentás fagylalt recept

Egy hagyományos, otthon elkészíthető fagylalt recept. Nincs is finomabb egy igazi házi fagylaltnál! Tálalhatod csokoládé öntettel vagy brownieval is!

Hozzávalók (6 adaghoz):

– 300ml tejszín
– 150ml zsíros tej (lehetőleg házi)
– 3 nagy tojás sárgája
– 30g porcukor
– 90g mentás csokoládé, apróra vágva (vagy csokoládé és néhány mentalevél apróra vágva)
– Csokoládé öntet a tálaláshoz (nem kötelező)

Elkészítése:

1. Melegítsük fel a tejszínt és a tejet egy nagy serpenyőben, amíg el nem éri a forráspontot.

2. Verjük fel a tojás sárgáját és a cukrot egy tálban, amíg sűrű és krémessé nem válik. Öntsük hozzá a forró tejszínt, folyamatos keverés mellett. Öntsük a keveréket vissza a serpenyőbe, és lassan hevítsük, kevergessük, amíg a puding besűrűsödik a keverőn – nem kell sok idő hozzá.

3. Szűrjük le a pudingos masszát egy tiszta tálba. Tegyünk egy nylon fóliát közvetlenül a felületre, hogy ne bőrözzön meg a teteje, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le.

4. Tegyük az egészet egy fagylaltot készítőbe, amíg besűrüsődik, majd adjuk hozzá a mentás csokoládét (vagy egyéb gyümölcsöt) és jól keverjük össze. Ha nincs fagylaltot készítő géped, tedd a csoki nélküli masszát a fagyasztóba, hagyd fagyni 2 óráig, majd habverővel jól törd fel és fagyaszd le még kétszer, amíg vastag fagylalt állaga nem lesz és megtartja a formáját. Ha megvan, add hozzá a csokoládét, keverd el egyenletesen, fedd le és fagyaszd le éjszakára.

5. 5-10 perccel tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból, porciózd ki gömbökben és csorgass rá csokoládé öntetet, ha úgy tetszik.

Bien tipp: Ha az elején a mentaleveleket a tejszínbe áztatjuk, akkor csodálatos zöld színű fagylaltot kapunk. A tejszínt aztán szűrjük le és készítsük a fagylaltot az utasítások szerint. Az áztatott leveleket a csokoládéval majd apróra fogjuk vágni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást