A vendégek és a család imádni fogják az új citromos csirke receptedet! A petrezselyem és a citrom üde aromát kölcsönöz a szárnyashúsnak. Vaj és olívaolaj keverékével meglocsolva ropogós aranybarna réteg fogja körbevenni, belsejében megőrizve a hús nedvességét.
Hozzávalók:
egy egész csirke,
2 citrom,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
30 gramm vaj,
egy evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
só, bors.
Elkészítés:
Az egyik citromnak reszeld le a héját, majd vágd négy részbe, és tedd a csirke belsejébe. A csirkét kívülről dörzsöld át alaposan a citromhéjjal, majd sózd és borsozd. A vajat olvaszd fel, keverd el az olívaolajjal és locsold meg vele a húst. 170 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán át a csirkét, közben néha locsolgasd a saját zsírjával. Ez után locsold meg a megmaradt citrom levével, szórd meg a petrezselyemmel, és süsd még 30 percig.