Citromos-petrezselymes sült csirke

Citromos-petrezselymes sült csirke

Címlap / Életmód / Receptek / Citromos-petrezselymes sült csirke

A vendégek és a család imádni fogják az új citromos csirke receptedet! A petrezselyem és a citrom üde aromát kölcsönöz a szárnyashúsnak. Vaj és olívaolaj keverékével meglocsolva ropogós aranybarna réteg fogja körbevenni, belsejében megőrizve a hús nedvességét.

Hozzávalók:

egy egész csirke,
2 citrom,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
30 gramm vaj,
egy evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
só, bors.

Elkészítés:

Az egyik citromnak reszeld le a héját, majd vágd négy részbe, és tedd a csirke belsejébe. A csirkét kívülről dörzsöld át alaposan a citromhéjjal, majd sózd és borsozd.

A vajat olvaszd fel, keverd el az olívaolajjal és locsold meg vele a húst. 170 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán át a csirkét, közben néha locsolgasd a saját zsírjával. Ez után locsold meg a megmaradt citrom levével, szórd meg a petrezselyemmel, és süsd még 30 percig.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást