Hozzávalók
– 5 zöld hagyma, apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma, aprítva
– 2 evőkanál vaj vagy 2 evőkanál margarin
– 2 evőkanál olívaolaj, vagy 2 evőkanál növényi olaj
– 75 dkg kicsontozott bőr nélküli csirkemell, felkockázva
– 3 evőkanál citromlé
– 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
– 1 teáskanál só
– 1 / 2 teáskanál bors
– 1 (25 dkg) csomag vékony spagetti
Elkészítése:
1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát vajban/olajban.
2. Keverjük hozzá a csirkét, a citromlevet, a petrezselymet, sót és borsot.
3. Pirított 15-20 percig, vagy amíg a csirke aranysárgára nem pirul.
4. Időközben, főzzük meg a spagettit a csomagolásán levő útmutató szerint, majd szűrjük le.
5. Adjuk hozzá a csirke-keveréket és dobjuk a spagettire.
Tipp: A csirkehús friss tonhallal is helyettesíthető, ugyanezekkel a fűszerekkel ízesíthető. A tonhal sütési ideje 5 perc.