Hozzávalók
– 2 evőkanál növényi olaj
– 2 evőkanál liszt
– 1 kg zsenge borjúhús (vagy bárányhús)
– 1 kis fej felkockázott hagyma
– 2 nagy burgonya, kockázva
– 4 sárgarépa, kockázva
– 0,5 kg szeletelt friss gomba
– 6 gerezd fokhagyma
– 1 kis doboz paradicsom krém
– 0,5 l húsleves alaplé
– 0,3 l sör
– 1 evőkanál kukoricaliszt
– 1 evőkanál víz
– 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítése
Egy nagy lábasban forrósítsunk fel olajat, dobjuk bele a húskockákat, szórjuk meg liszttel, és pirítsuk amíg minden oldalán megbarnul.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
SőSzedjük le a tűzről a húst és tegyük félre. Egy másik lábasba tegyük bele a hagymát és gombát, főzzük puhára.
Tegyük vissza a húst a tűzre, keverjük hozzá a paradicsomkrémet, paszírozzuk bele a fokhagymát, öntsük hozzá a húslevet, sört.
Ízesítsünk vegetával, sóval és borssal.
Ha a lé felfőtt, adjuk hozzá a burgonyát és sárgarépát. Főzzük alacsony fokozaton 1 órát. Keverjük hozzá a végén a hagymás gombát.
Egy mérőedénybe keverjünk össze 1 evőkanál kukoricalisztet és 1 evőkanál lisztet. Keverjük a pörkölthöz amíg a zaft megvastagodik.
Szórjuk meg friss zöldpetrezselyemmel és tálaljuk leveses bögrében.
Jó étvágyat kívánunk!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!