Vannak bizonyos ételek, amelyek igen jó hatással vannak a bőrünkre, ezért a csodakrémek helyett érdemes inkább az alábbi élelmiszereket fogyasztani.
Gránátalma
A piros gyümölcs számos jótékony hatása mellett a fiatalságunkat is segít megőrizni. Magjai ellágsav nevű antioxidánst tartalmaznak, amelyek hatékonyan veszik fel a harcot a ráncok ellen és bőrünket rugalmasabbá teszik.
Az ízletes gyümölcsből érdemes hetente legalább egyszer fogyasztani, ugyanis nemcsak bőrünk szépségét őrzi meg, hanem immunrendszerünket is erősíti.
Az ízletes gyümölcsből érdemes hetente legalább egyszer fogyasztani, ugyanis nemcsak bőrünk szépségét őrzi meg, hanem immunrendszerünket is erősíti.
Acerola
Az acerola híres magas C-vitamin tartalmáról, ezért érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk belőle. Mivel nálunk a barbadosi cseresznye nem mindenhol kapható, ezért beszerezhetjük bio boltokban tabletta vagy szárított formában.
C-vitamin tartalma segít regenerálni a kollagénrostokat, melyek következtében bőrünk ruganyosabb és ragyogóbb lesz.
C-vitamin tartalma segít regenerálni a kollagénrostokat, melyek következtében bőrünk ruganyosabb és ragyogóbb lesz.
Mandula
A mandula is azok az élelmiszerek közé tartozik, amelyek segítenek megőrizni bőrünk fiatalságát. B-vitaminokat, E-vitamint és fontos zsírsavakat tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrünktől távol tartsuk a ráncokat és természetesen tarthassuk meg rugalmasságát.
Érdemes hetente többször is pár szemet enni belőle, hiszen emellett számos jótékony hatással bír.
Érdemes hetente többször is pár szemet enni belőle, hiszen emellett számos jótékony hatással bír.
Áfonya
A piros bogyós gyümölcs igen egészséges, erősíti az immunrendszert és felveheti a harcot egyes betegségek ellen, sőt, még bőrünk szépségét is segít megőrizni.
A benne található antocián erősíti a kollagénrostokat, melynek következtében segít megtartani bőrünk rugalmasságát, valamint antibakteriális hatással is bír.
A benne található antocián erősíti a kollagénrostokat, melynek következtében segít megtartani bőrünk rugalmasságát, valamint antibakteriális hatással is bír.
Tojás
A tojás az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, ami nem véletlen, hiszen amellett, hogy számos módon felhasználhatjuk ételeinkben, egészséges is.
Magas E-vitamin-, és béta-karotintartalma miatt fontos táplálékunk, míg külsőleg a fehérjét alkalmazhatjuk bőrünkre, hiszen kollagéntartalma feszesebbé teheti azt.
Magas E-vitamin-, és béta-karotintartalma miatt fontos táplálékunk, míg külsőleg a fehérjét alkalmazhatjuk bőrünkre, hiszen kollagéntartalma feszesebbé teheti azt.
Lazac
A lazac omega-3 zsírsav-taralma miatt segíthet megőrizni bőrünk fiatalságát és a ráncok kialakulását is hátráltatja. Mindemellett a pattanásos bőrre is jó hatással van, hiszen helyreállítja a bőr fattyúháztartását.
Érdemes a halat beépíteni az étkezésünkbe, hetente legalább egyszer-kétszer egyéb húsok helyett fogyasszuk lazacot vagy már halat, hiszen igen egészséges.
Érdemes a halat beépíteni az étkezésünkbe, hetente legalább egyszer-kétszer egyéb húsok helyett fogyasszuk lazacot vagy már halat, hiszen igen egészséges.
Avokádó
A zöld színű gyümölcsöt is bátran bevethetjük, ha természetes módon szeretnénk megóvni bőrünket a ráncoktól, hiszen az avokádó jelentős mennyiségben tartalmaz E-vitamint és esszenciális zsírsavakat, amelyek hosszú távon megakadályozhatják a mély ráncok kialakulását.
Fogyaszthatjuk nyersen, de készíthetünk pakolást is belőle, mely egyszerre frissíti, fiatalítja és rugalmasabbá varázsolja bőrünket.
Fogyaszthatjuk nyersen, de készíthetünk pakolást is belőle, mely egyszerre frissíti, fiatalítja és rugalmasabbá varázsolja bőrünket.
Vörösbor
A vörösbor kis mennyiségben a benne található polifenoloknak köszönhetően fiatalíthatja a bőrünket. A bor fogyasztásával azonban ne essünk túlzásba, hiszen nagy mennyiségben épp az ellenkező hatást váltja ki.
Elég, ha hetente 1-2 pohárral fogyasztunk belőle, és természetesen jó minőségűt válasszunk. A piros színű szőlőből készült nedű más módon is rugalmassá teheti a bőrünket; öntsünk fürdővizünkben egy pohár vörösbort, és fürdőzzünk meg benne.
Elég, ha hetente 1-2 pohárral fogyasztunk belőle, és természetesen jó minőségűt válasszunk. A piros színű szőlőből készült nedű más módon is rugalmassá teheti a bőrünket; öntsünk fürdővizünkben egy pohár vörösbort, és fürdőzzünk meg benne.