Bölcs idézetek a Beszélgetések Istennel című könyv szerzőjétől

Bölcs idézetek a Beszélgetések Istennel című könyv szerzőjétől

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Bölcs idézetek a Beszélgetések Istennel című könyv szerzőjétől

Neale Donald Walsch Az üzenet (Édesvíz Kiadó, 2014.) című könyvében arra ösztönöz minket, hogy szabadítsuk ki magunkat a megszokások béklyóiból: nyissuk meg szívünket, gondolkodásunkat, és tekintsünk az életre esendő emberi lényekként. Fogadjunk be mindent, amit csak képesek vagyunk, és haladjunk tovább egy szélesebb spirituális úton.

Egységben

„Engedj utat a más emberek ‒ ami azt illeti, minden élőlény ‒ iránti természetes egységérzésednek, vagyis annak az érzésnek, hogy ‘egyek vagyunk’, és cselekedj e szerint mindennap.

Válassz ki két embert, akikkel naponta vagy gyakran találkozol, és figyeld meg, felfedezel-e bennük olyan érzéseket, amilyeneket életed során valamikor te is átéltél.

A másik személy érzéseihez keress kapcsolódási pontot, ne a nézeteihez vagy szóhasználatához, és máris elkezded megtapasztalni az életre szóló egység érzését.”

Értő meghallgatás

„Találtam egy csodálatos mondatot, amely elképesztő módon képes előmozdítani egy zátonyra futott párbeszédet: ‘Megértem, hogy miért érzed így.’

Ez nem jelenti azt, hogy egyetértek az érzéseddel, de azt igen, hogy nem hiszem, hogy teljesen bolond vagy, mert ekképpen gondolkodsz.

Tiszteletben tartom a tudásodat, az élettapasztalatodat és azt az életutat, amely idáig hozott.

A jég megtöréséhez néha csak annyi kell, hogy az ember érezze: meghallgatják.

Nem egyetértenek vele, csupán becsülettel meghallgatják.”

Magasabb szintű megoldás

„Az a hiedelem, hogy el vagyunk különülve egymástól, résnyire nyitja az ajtót ‒ ha csak egy pillanatra is ‒ annak a gondolatnak, hogy erőszakot alkalmazzunk a másikkal szemben. 

Einstein meglátta, hogy egy probléma megoldására nem használhatunk ugyanolyan energiát, mint ami létrehozta azt.

Mégis erőszakkal akarunk véget vetni az erőszaknak, gyilkossággal a gyilkosságnak, és igazságtalansággal az igazságtalanságnak.

Gyűlöletre gyűlölettel, haragra haraggal, megvetésre megvetéssel felelünk. Valahol véget kell vetni ennek a körforgásnak.”

Energia az élet

„Az élet ‒ minden élet ‒ energiából áll. Az energia teremt meg és hoz létre mindent, minden energiából áll, mindent energia fejez ki, az energia minden.

Az energia hat önmagára is. Másképp szólva az energia hatással van az energiára, és megváltoztatja azt.  

Hogy miként változtatja meg az energia az energiát, nagymértékben függ az egymásra ható energiák milyenségétől, azaz minden attól függ, hogy miféle energiák keverednek.

Ez a legjobb hír, amit csak kaphatsz, mert ez olyasmi, amit befolyásolni tudsz.

Nem tudsz tökéletesen hatni a körülötted lévő energiákra, viszont teljesen kontrollálni tudod belső energiáidat ‒ és éppen ebben rejlik az erő.”

Környezeti energia

„Abban az esetben, ha a mindennapi környezetedben nem vesznek körül harmonikus energiák, három választásod lehet.

(1) Átalakítod azt a környezetet, amelyben a mindennapjaidat éled, esetleg alkalmazkodsz hozzá, (2) új vagy alternatív környezetet teremtesz, és következetesen itt töltöd időd legértékesebb részét, vagy (3) elhagyod jelenlegi környezetedet, és máshová költözöl.”

Az „igazság”

„Hogy Abszolút Igazság nem létezik, a legjobban talán személyes szinten lehet megérteni. 

Minden, amit személyesen teszünk, minden, amit tapasztalunk, jól előre jelezhető annak alapján, hogy mit tartunk ‘igaznak’ önmagunkról, a környezetünkben lévő emberekről, helyekről, eseményekről, körülményekről. 

… minden igazság szubjektív. Pontosabban csak nekünk ‘igaz’. Ami igaz nekem, az nem igaz neked.”

Életesemények

„Amikor visszatekintek a múltra, nem abban a sorrendben gondolok életem eseményeire, mint amilyen sorrendben azok bekövetkeztek.

Nem egy, a születésemtől máig tartó folyamatot látok. (…)

Amikor így végignézem a dolgokat, gyakran tapasztalom azt, amit ‘aha-élménynek’ nevezek, mert így előbb látom minden egyes asztalra kirakott kártya következményét, és csak ezután látom magát a kiterített kártyát.

Ezáltal megértem, hogy miért éppen azt a játékot játszom, amit, és miért épp úgy, ahogy ‒ és látom az összes korábban kezemben tartott kártya kijátszása következményének láncolatát, amely a jelenleg kezemben tartott lapokhoz vezetett.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást