Hozzávalók 4 személyre
– 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz extra a kenéshez
– 5 gerezd fokhagyma, hámozott, darabolt
– 2 szál friss rozmaring, csak levél, apróra vágott
– 800g konzerv cannellini bab, lecsöpögtetett, öblített
– 50g hámozott mogyoró, pirított
– só és frissen őrölt fekete bors
– 250-300g fodros kel (vadkáposzta), a szárak eltávolítása
– 1.2kg bárány nyak kicsontozva, majd kikloffolva 15cm x 30cm x 2cm nagyságú téglalapokra
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220C-ra.
2. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, puhítsuk meg benne a fokhagymát és rozmaringot 2-3 percig. Miután a fokhagyma aranybarnává válik, adjuk hozzá a babot. kevergetés mellett 10-12 percig puhítsuk, míg a bab kezd szétfőni.
3. Keverjük hozzá a tört mogyorót, ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Egy villával finoman nyomjuk szét a keveréket, tegyük félre egy tányérba és hagyjuk kihűlni.
4. Egy közepes lábosba forraljunk fel vizet, sózzuk meg és 4 percig főzzük benne a fodros kel leveleit. Szűrjük le és finoman nyomjuk ki belőle a vizet.
5. A babos keveréket kend szét egyenletesen a hússzeleteken és teríts mindegyik szeletre fodros kel leveleket.
6. A hússzeletek rövidebb részéről indulva tekerd fel a bárányhúst. Fogvájóval tűzd meg a szélét, hogy ne bomoljon ki.
7. Körbetekerheted zsinórral a tekercseket, hogy kompakt formában tudjon megsülni.
8. Olajazzuk ki a tepsit, tegyük bele a tekercseket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a húst. Süssük 20-25 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Az első 15 percben alumíniumfóliával takarjuk le a tepsit.
9. Tálalás előtt szedjük le róla a zsinórt és vegyük ki belőle a fogvájót, majd szeleteljük fel.
Jó étvágyat kíván a Bien!