Egy kipróbált házi recept, a siker garantált!
Hozzávalók:
– 60 dkg liszt
– 40 dkg porcukor
– 1,5 kg barack
– 25 dkg hideg margarin
– 3 csipet só
– 1 csomag sütőpor
– 2 tojás és 3 tojássárgája
– 2 vanília puding a csomag utasításai szerint
Elkészítése:
1. Öntsük a lisztet, porcukrot, sütőport, sót, tojásokat egy nagy tálba. Kézzel morzsoljuk el a száraz és nedves összetevőket, majd addig gyúrjuk a tésztát, míg összefüggő masszát nem kapunk.
2. Egy tiszta, sima felületet lisztezzünk be vékonyan, majd helyezzük a tésztát rá. Vágjuk ketté. Nyújtsuk ki (kb. a sütőforma nagyságában) az első lapot, majd helyezzük a tepsibe. Nem baj ha elszakad, a tésztát könnyű összeragasztani.
A tepsit nem szükséges sütőpapírral bélelni, mert zsíros tésztát készítünk.3. A barackokat előzőleg hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. A barack cikkekkel borítsuk be az alsó tésztalapot.
4. Nyújtsuk ki a második lapot is, majd helyezzük a barackok tetejére. Enyhén nyomkodjuk meg a tetejét, és egy villával lyukasszuk ki, hogy tudjon levegőzni.
5. Tegyük előmelegített sütőbe 180 C-ra, süssük 25-30 percet, míg aranybarna nem lesz.
6. Amikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Készítsük el a pudingot, majd öntsük a sütemény tetejére. Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le. Hidegen fogyasszuk!
Jó étvágyat kívánunk!