Bajnokok reggelije: a legfinomabb zablepény receptje

Bajnokok reggelije: a legfinomabb zablepény receptje

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Bajnokok reggelije: a legfinomabb zablepény receptje

Ha egy igazán kiadós reggelire vágysz, ami egészséges és fehérjedús, vagy csak unod a szokásos reggeli zabkását, ez a lepény a tökéletes választás.

Ez az a reggeli, amivel ha valaki találkozik, egészen biztosan be akarja építeni a későbbiekben a mindennapjaiba. Egyszerűen ellenállhatatlan!

Pasik, csajok, diétázók, nem diétázók, reform étrendet követők és nem egyaránt rajongókká válnak.

Személy szerint frissen szeretem a legjobban, de nagyon finom másnap is, hidegen, vagy akár újramelegítve is.

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy vigyázat, tényleg függőséget okoz!

Hozzávalók (3 dupla szendvicshez):

  • 150 g apró szemű zabpehely
  • 100 g zsírszegény túró
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • egy ek. szódabikarbóna
  • kókuszzsír a sütéshez
  • töltelék: ízlés szerint vékony szelet fekete erdő sonka, serrano, cottage cheese vagy lightmozarella
  1. A zabot, túrót, tojást, vizet a sóval és szódabikarbónával együtt egy botmixer segítségével keverd össze. Nem szükséges sokáig keverni, csak épphogy összeálljon egy híg, de ragacsos, palacsintaszerű masszává.
  2. Hevíts kókuszolajat egy kerámia bevonatú serpenyőben.
  3. Öntsd a tészta egyharmadát a serpenyőbe úgy, mintha palacsintát akarnál sütni, és szép lassú tűzön süsd addig, míg az alsó fele meg nem pirul.

(Fontos, hogy alacsony lángon, szépen türelmesen süssük. Ahogy beleöntjük a serpenyőbe, rögtön egy aranyszínű kéreg keletkezik, de a tészta többi része csak lassan sül át. Ha túl nagy lángon sütjük, akkor az alja könnyen odaég, míg a tészta többi része még nyers és folyós marad. Tehát türelem, ne piszkáljuk a tésztánkat, hagyjuk szépen lassan átsülni.)

  1. Látni lehet, amikor a lepényünk megszilárdult, már nem folyós állagú, illetve az is árulkodó jel, hogy az eddigiekkel ellentétben elválik a tepsitől, mint a palacsinta. Ez az a pont, amikor meg lehet fordítani.
  2. Ezután jöhet a töltelék, úgy, hogy a lepény egyik felére helyezzük csak, hogy amikor elérkezik a megfelelő pillanat rá tudjuk majd hajtani a másik felét.
  3. Ha az alsó fele is szép aranybarna lett, hajtsd félbe a lepényt és kicsit süsd még, míg a benne lévő sajt meg nem olvad. 

Már nincs más hátra, mint egy kis friss zöldség kíséretében elfogyasztani! 🙂

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!