Ha egy igazán kiadós reggelire vágysz, ami egészséges és fehérjedús, vagy csak unod a szokásos reggeli zabkását, ez a lepény a tökéletes választás.
Ez az a reggeli, amivel ha valaki találkozik, egészen biztosan be akarja építeni a későbbiekben a mindennapjaiba. Egyszerűen ellenállhatatlan!
Pasik, csajok, diétázók, nem diétázók, reform étrendet követők és nem egyaránt rajongókká válnak.
Személy szerint frissen szeretem a legjobban, de nagyon finom másnap is, hidegen, vagy akár újramelegítve is.
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy vigyázat, tényleg függőséget okoz!
Hozzávalók (3 dupla szendvicshez):
- 150 g apró szemű zabpehely
- 100 g zsírszegény túró
- 2 tojás
- 2 dl víz
- egy ek. szódabikarbóna
- só
- kókuszzsír a sütéshez
- töltelék: ízlés szerint vékony szelet fekete erdő sonka, serrano, cottage cheese vagy lightmozarella
- A zabot, túrót, tojást, vizet a sóval és szódabikarbónával együtt egy botmixer segítségével keverd össze. Nem szükséges sokáig keverni, csak épphogy összeálljon egy híg, de ragacsos, palacsintaszerű masszává.
- Hevíts kókuszolajat egy kerámia bevonatú serpenyőben.
- Öntsd a tészta egyharmadát a serpenyőbe úgy, mintha palacsintát akarnál sütni, és szép lassú tűzön süsd addig, míg az alsó fele meg nem pirul.
(Fontos, hogy alacsony lángon, szépen türelmesen süssük. Ahogy beleöntjük a serpenyőbe, rögtön egy aranyszínű kéreg keletkezik, de a tészta többi része csak lassan sül át. Ha túl nagy lángon sütjük, akkor az alja könnyen odaég, míg a tészta többi része még nyers és folyós marad. Tehát türelem, ne piszkáljuk a tésztánkat, hagyjuk szépen lassan átsülni.)
- Látni lehet, amikor a lepényünk megszilárdult, már nem folyós állagú, illetve az is árulkodó jel, hogy az eddigiekkel ellentétben elválik a tepsitől, mint a palacsinta. Ez az a pont, amikor meg lehet fordítani.
- Ezután jöhet a töltelék, úgy, hogy a lepény egyik felére helyezzük csak, hogy amikor elérkezik a megfelelő pillanat rá tudjuk majd hajtani a másik felét.
- Ha az alsó fele is szép aranybarna lett, hajtsd félbe a lepényt és kicsit süsd még, míg a benne lévő sajt meg nem olvad.
Már nincs más hátra, mint egy kis friss zöldség kíséretében elfogyasztani! 🙂