9 ázsiai ihletésű lakberendezési ötlet

9 ázsiai ihletésű lakberendezési ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / 9 ázsiai ihletésű lakberendezési ötlet

A békét és nyugalmat árasztó ázsiai stílusú lakberendezés egyre inkább belopta magát a modern nyugati világba. Ismerj meg 9 hangulatos keleti ihletésű enteriőrt!

Édes feng shui

A gondosan kiválasztott bútorok és díszek harmonikus egységet alkotnak, a természetes anyagok és színek pedig gondoskodnak a meleg otthoni hangulatról. A feng shui művészetét már az ősi kínai kultúrákban is gyakorolták, ebből merít ihletet a mai nyugati belsőépítészet.

Minden a pozitív energiák hangsúlyozásán és a harmonikus egyensúly felállításán alapul.

Az impozáns beltér meleg fa burkolattal van optikailag alacsonyabbá téve, visszatérő elem a faragott kő és fa részlet, a fonott hintaszékek és lámpa pedig sejtelmes hangulatot teremtenek.

Kulturális kettősség az ebédlőben

Az elegáns cseresznyefa ebédlő bútor azonnal ázsiai stílust nyer, amint bambusz tányérokkal díszítjük, a falra japán stílusú arany-csíkozású faldísz kerül.

A tükör elé állított Buddha szobornak szimbolikus ereje van, a harmonikus létet tükrözi, amit megjelenésével is jelképez: meditatív helyzet, hosszúkás fülcimpa, magas fej, széles váll és jel a szemöldökök közt.

Egy Buddha szobor a legegyszerűbb módja az ázsiai stílus megteremtésére.

Falfestés

Ennek a hálószobának nemcsak hangulata, hanem mondanivalója is van, legalábbis a fal kínai felirata szerint.

Így nemcsak egyszerűen egzotikus stílust teremtünk a hálószobában, hanem egy kedves gondolattal vagy mottóval tükrözhetjük személyiségünket.

A szénszürke és arany kettőssége gyönyörű kontrasztot alkot, amelyhez illenek az ágynemű élénk árnyalatai. A bambusz-stílusú éjjeli lámpák és cseresznyefa bútorzat tovább hangsúlyozzák az ázsiai hatást.

Egy csupor egészség?

Az ázsiai és holisztikus gyógyászatban, valamint a feng shui-ban is megjelennek a kövek gyógyító hatásai. A drágaköveket és kristályokat olyan energiahordozóknak tartják, amelyek hatással vannak testünkre és lelkünkre.

Egy ilyen tál drágakő, amelyet esetleg páros számú füstölővel vagy pálcikával díszítünk, nemcsak dekoratív, de testi-lelki egészségünkre is jó hatással lehet.

Művészi hatás

A cseresznyefavirág Japán nemzeti jelképe, amelyet vibráló mustár-zöld falra festettek. A madárpár a szerelmet és a páros életet szimbolizálják, bájos művésziséget adva a hálószobának.

A japán bútorok egyszerűsége jelenik meg a szobában, a redőnyös stílusú elhúzható ajtó privát teret biztosít, míg a színes festett üvegű éjjeli lámpák hangulatfénnyel töltik meg a teret.

Ázsiai ihletésű asztalteríték

Az áttetsző üveg ebédlőasztal hideg modernségét finom ázsiai terítékkel egyensúlyozták. Bár a terítés módja cseppet sem hagyományos, stílusában és motívumaiban is az ázsiai stílust idézi.

A levél formájú levesestál, pálcikák, természetes anyagok használata és a vörös szín mind hangulatos ázsiai stílusúak, és a feng shui szerint lettek kialakítva.

Szenvedélyes vörös

A japán kultúrában a vörös nemcsak nemzeti szín, hanem életérzés is, intenzív érzelmeket, erőt és szenvedélyt szimbolizál. Ez a mély árnyalat ugyanakkor a napot és az életet is jelenti, ezáltal pedig az energiát és vitalitást.

Ennek a fürdőszobának a kialakításánál ennek a színnek a megjelenése volt a fő szempont, a burkolatok semleges színűek, a fal csempéjén pedig az apró, kifinomult minták meleg hangulatot hoznak létre.

A bútorok csodája

Ezek a gyönyörű fa bútorok szenvedélyes ázsiai stílusúak. A hálószoba nagyszerű faldíszeiként szolgálnak az öltöző paravánok, amelyek további titokzatosságot adnak a helyiségnek.

Érdemes megfigyelni mennyire jó választás az erőteljes, meleg vörös fabútorhoz a hideg hatású, égszínkék fal.

Kültéri elegancia

A terasz antik ázsiai stílusú beépítésével igazi egzotikummá varázsolhatod a külteret. A dús trópusi növényzettel övezet terasz antik kerti bútorzattal ékeskedik, miközben a tetőről aláhulló bambuszrolók titokzatos árnyékot adnak a pihenőnek.

A piros szín itt is megjelenik, az ülőpárnák és a padlóburkolat árnyalataként.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást