Árulkodó telefontok: ezt árulja el rólad a mobiltokod

Árulkodó telefontok: ezt árulja el rólad a mobiltokod

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Árulkodó telefontok: ezt árulja el rólad a mobiltokod

Ma már teljesen természetesnek tartjuk, ha egy ruházati üzletben vásárolunk telefontokot a  féltve őrzött készülékünkre. Ez a kicsi, de annál hasznosabb védőeszköz ugyanis a divat része lett az elmúlt években és minél egyedibb, stílusosabb, annál szívesebben vásároljuk. Akár egyszerre többet is.

A telefontok színe is árulkodó

A bő kínálat eredménye, hogy nehéz kiválasztani az egyetlen tökéletes telefontokot, ami tükrözi az ízlésünket, egyéniségünket és a világról alkotott elképzeléseinket. A színeknek igen fontos szerepük van. Egy indiai kutatás kiderítette, hogy azok, akik fehér telefontokot használnak, fontosnak tartják a tisztaságot, a rendet és a higiéniát. Számukra a munkában és a magánéletben is szükség van a jól kiszámítható szabályokra és az előzetes tervekre. 

Akik viszont a fekete telefontokot preferálják, kifinomultak és precízek. Leginkább a férfiakra jellemző, hogy egyszínű, sötét tokot választanak, de néha a nők is elcsábulnak. Ez egy könnyen kezelhető, minden élethelyzetben elegáns szín, ami nem kelt feltűnést.

Mathew Diemer színpszichológus szerint azok, akik kék színű telefontokot vásárolnak, szeretnek a háttérben maradni és onnan megfigyelni az eseményeket. Nyugodtak, kiegyensúlyozottak tudnak maradni stresszhelyzetben is.

A piros szín a fizikai és a belső energiával, a versengéssel, a vággyal, az impulzivitással áll kapcsolatban. Aki pedig arany színű telefontokot választ magának, az szereti a luxust és nem bánja, ha ezt mások is észreveszik. 

Laura Chouette/unsplash.com

Sokan naponta cserélgetik a tokokat

Ma már egyre többen vannak, akik több, különböző stílusú telefontokot vásárolnak és a hangulatuknak vagy a körülményeknek megfelelően váltogatják azokat. Szerencsére elég pár egyszerű kézmozdulat, mindössze néhány másodperc és kedvenc készülékünk képes teljesen megújulni.  Az egyik neves telefontok gyártó cég kutatása bizonyítja, hogy a millenniumi generáció minden második tagjának van egynél több mobiltokja van. 

A fiatalok harmada nem csak egyéni ízlésének, hanem az öltözékének megfelelően választ tokot választ.

A nők szeretik a körmük színéhez vagy a táskájuk mintázatához igazítani a mobiltokot, ezért egyszerre több darab is lapulhat a táskában.

Állásinterjúra egy szolid bőrtok, a buliba egy feltűnő, csillogó kemény műanyagtok, a hétköznapokra pedig egy vagy több színes, mintás, feliratos szilikontok.

Akik kifejezetten a személyiségük kivetítésének egyik nagyszerű eszközeként tekintenek a mobiljukra, egyedi tokot választanak. Az Etsy az egyik legnagyobb gyűjtőoldal, ahol válogatni és vásárolni lehet. Itt egyszerű, de saját igényeinkre szabott darabot is rendelhetünk, de akár gyémánttal kirakott, arannyal bevont mobiltokot is beszerezhet magának az, aki egy kis luxusra vágyik.

Lehet hátlapi vagy flip tok, a színek, a minták és a tok alapanyaga (illetve annak állapota) többet árul el rólunk, mint gondolnánk.

A tervezők szerencsére a férfiakra is gondolnak. A valódi fából készült, masszív, elegáns tokok ajándéknak is tökéletesek. Nagyobb igénybevétel vagy extrém terhelés esetén ütés-, és vízálló tokokkal lehet biztonságosan megvédeni a telefont. 

Azok, akik nem csak otthon vagy az irodában veszik elő a mobilt, hanem szinte bárhol és bármikor, továbbá magukkal viszik sportoláshoz is, ahol könnyebben megsérülhet, szívesen vásárolnak maguknak sport tokot vagy mágneszáras könyvtokot. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást