Apró, mindennapi szokások, amiktől sokkal nyugodtabbá válik az életed

Apró, mindennapi szokások, amiktől sokkal nyugodtabbá válik az életed

Címlap / Életmód / Egészség / Apró, mindennapi szokások, amiktől sokkal nyugodtabbá válik az életed

Mióta beléptél a felnőtt korba, a napjaidat teljesen betáblázzák a munkahelyi feladatok, a házimunka, és a szerelmi (vagy baráti) kapcsolataid fenntartása – ráadásul ez csak néhány a fontosabb dolgok közül. Nem csoda, hogy ekkora hajtásban a stressz lett az egyik legjobb barátod, és már alig emlékszel, milyen érzés volt teljes nyugalomban eltölteni néhány napot. Most viszont mutatunk néhány apró szokást, amivel visszahozhatod a lelki békét az életedbe!

Ne aggódj a jövőd miatt

Persze, ez elméletben könnyűnek hangzik, de mindannyian tudjuk, hogy gyakorlatban már kevésbé az. 

Mégis, ennek ellenére fontos emlékeztetned magad, hogy a jövődet nem tudod 100%-osan irányítani, és sokkal nyugodtabb lehetsz, ha megpróbálsz a jelenben élni.

Ahogy Linda Dillow is mondta: „az aggodalom olyan, mint a hintaszék: teszel valamit, de nem jutsz el sehová.

Inkább legyél boldog, mint hogy mindig igazad legyen

Gyakran előfordul, hogy feláldozzuk a belső békénket csak azért, hogy bebizonyítsuk az igazunkat.

Belemegyünk egy-egy felesleges vitába, és még ha tényleg a mi álláspontunk is a helyes, az utána lévő feszültség sokszor ráébreszt minket, hogy ez az egész veszekedés nem is érte meg a „győzelmet”.

Néha egyszerűbb elengedni a konfliktusokat, hogy nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradjunk, és a kapcsolatainkban se maradjanak tüskék.

Nevezz be egy-egy „panaszmentes” napra

Sokszor észre sem vesszük, hogy egyetlen nap alatt mennyi panasz gyűlik fel bennünk – már onnan kezdve, hogy reggel kimászunk az ágyból.

Elégedetlenek vagyunk a frizuránkkal, a közlekedéssel, a munkával; és mire este lefekszünk aludni, tele vagyunk feszültséggel.

Próbáld ki, hogy néha tartasz egy panaszmentes napot, és mindennek igyekszel meglátni a pozitív oldalát. Meglátod, sokkal nehezebb, mint elsőre gondoltad volna, és az egész napodra különleges hatással lehet.

Vegyél egy felnőtt kifestőkönyvet

A színező könyvek nem csak a gyerekeknek szólnak; a mandala kifestők például egyre népszerűbbé válnak a felnőttek körében.

Ez a hobbi lenyugtatja az idegeidet, segít rendszerezni a gondolataidat, és általa közelebb kerülhetsz a belső lelki békéd megteremtéséhez.

Készíts magadnak lélekkönyvet

Fogj egy vastag füzetet, és alakítsd át a te személyes lélekkönyveddé. Hozz létre benne különböző kategóriákat, mint például inspiráció, párkapcsolat vagy munka témában, és töltsd meg bármivel, ami számodra fontos.

Ez lehet akár néhány motiváló idézet, titkos ötletek, vagy fotók, amelyek kisegíthetnek a problémás időszakokból, és egyúttal segítenek kifejezni a kreativitásodat.

Próbáld ki a stressz oldó légzési technikát

Gondoltad volna, hogy a stressztől egy egyszerű légzési technikával is megszabadulhatsz? Bárhol elvégezheted; ha épp a munkahelyedben vagy, ülj le egy székre, húzd ki magad, és vegyél egy mély levegőt, miközben elszámolsz magadban négyig.

Ezután tartsd bent a levegőt ugyanennyi ideig, majd fújd ki lassan (itt se feledkezz meg a számolásról), és szintén várj négy másodpercet. Ezt a technikát ismételd meg ezenkívül még háromszor, és meglátod, máris nyugodtabbnak érzed magad!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást