Apró gesztusok, amikkel kifejezheted, mennyire szereted: imádni fogja!

Apró gesztusok, amikkel kifejezheted, mennyire szereted: imádni fogja!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Apró gesztusok, amikkel kifejezheted, mennyire szereted: imádni fogja!

Sok páros nem igazán híve a szerelmi vallomásoknak, tehát nem érzik alapvetőnek, hogy gyakran elmondják, mennyire szerelmesek. Amennyiben ez egyikőtöket sem zavarja, természetesen nem is kell változtatnotok rajta, ám érdemes apró gesztusokkal biztosítanotok a másikat, hogy minden rendben van veletek.

Üdvözlés és búcsúzás

Idővel megszokottá válik, hogy együtt keltek, fekszetek, akárcsak az, hogy közös otthonba mentek haza. Emiatt ti is hajlamosak lehettek rá, hogy csupán kiszóljatok egymásnak a szobából, vagy „jó éjt puszi” nélkül bújjatok ágyba.

Ha nem erőltetik a reggeli búcsúzkodást sem, akkor lassan eltűnnek ezek a szép és fontos gesztusok a mindennapjaitokból. Ne hagyd, hogy ez megtörténjen!

Mennyivel jobb úgy hazamenni, hogy a szerelmed öleléssel és csókkal vár, és mennyivel jobb úgy lefeküdni aludni, hogy még alaposan megszeretgetitek egymást… És bizony a nap is sokkal boldogabban indul, ha legalább egy mosollyal és egy puszival váltok el egymástól.

Figyelj arra, mit szeret

Sokan tanácstalanok, amikor meg kellene ajándékozniuk a szerelmüket, pedig elvileg arról az emberről beszélünk, akit a világon a legjobban kellene ismernünk. Akkor mégis hogy lehet ez? Gyakori hiba, hogy egyszerűen belefeledkezünk a hétköznapokba, és nem figyelünk az apró kijelentésekre, jelekre, amikre a kapcsolat elején azonnal lecsaptunk.

Ne csak karácsony és évforduló tájékán kezdj el fülelni! Rengeteget számít, ha évközben is megragadod a lehetőségeket, és összegyűjtöd azokat az ötleteket, amiket óhatatlanul is megkapsz a hétköznapi beszélgetések során. Ha kicsit jobban koncentrálsz, meglátod, milyen sok ilyen inspiráció hagyja el a szerelmed száját is. A pozitív megerősítés pedig ott kezdődik, hogy a figyelmednek köszönhetően egy áhított ajándékkal tudod meglepni, amikor eljön az ideje.

Kényeztesd ok nélkül

Egy nehéz, és fáradt nap után mindenkinek jól esik a gondoskodás, de ugyanilyen kellemes a kényeztetés akkor, ha nem történt semmi különös. Az, hogy számíthat rád a bajban, természetesen nagyon pozitív visszacsatolás számára, de sokat javíthatsz a kapcsolatotokon, ha akkor is kényezteted, mikor nincs problémája. Ide nem csak a hálószobai attrakciókat sorolhatjuk, bár nyilván ezekkel sosem foghatsz mellé.

A figyelmesség és törődés ékes példája, ha megsütöd a kedvenc süteményét, ha készítesz neki egy forró, habos fürdőt, vagy, ha úgy mész el bulizni a csajokkal, hogy neki már behűtöttél otthonra néhány üveg sört. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, a lényeg az, hogy ne szégyelld kimutatni, mennyire fontos neked.

Hagyj neki üzenetet

Sokan lebecsülik ezt a praktikát, pedig tényleg szívmelengető annak, aki kapja. Akár egy szívecske a fürdőszobatükrön, akár egy szerelmes felirat az autó szélvédőjén, vagy csak egy félbetépett cetli, nem számít, min üzensz! A lényeg, hogy néha megtedd, mert ez mindenkit feltölt, aki szerelmes.

Az is jó, ha csak egy sima üzenetet írsz, vagy küldesz neki egy matricát, smileyt, csak, hogy érezze: gondolsz rá, törődsz vele, és szereted. Természetesen nem kell egész nap üzengetni, nem az a lényeg, hogy túlzásba ess, hiszen akár zavaró is lehet az állandó küldeményáradat.

De időnként tényleg számítanak ezek az apró gesztusok, és megerősítik a szerelmeteket.

Csinálj a kedvéért olyat, amiért nem vagy elájulva

Mindenkinek vannak olyan szokásai, hobbijai, amiért nem feltétlenül vagyunk elájulva. A férfiak gyakran imádják a videó játékokat, szeretik a meccseket, szívesen pókereznek, vagy esznek szotyit a kanapén. Nyilván akadnak ennél jóval extrémebb hobbik, vagy olyanok, amik kevésbé általánosak, az biztos, hogy a legtöbb nő nem tud velük azonosulni. Sok-sok év után gyakori, hogy eltűnik a türelem, és ezeket a szokásokat általában vita és sértődés kíséri – persze női oldalról.

Ehelyett sokkal, de sokkal jobbat tesz a párkapcsolatodnak, ha megpróbálod te is megszeretni, néha pedig részt is veszel a hobbiban. Elhiheted, rengeteget fog számítani neki, ha zsörtölődés helyett leülsz vele meccset nézni, esetleg még arra is veszed a fáradtságot, hogy megtanuld a szabályokat, vagy a kedvenc játékosa nevét.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!