5 anya-lánya film, amit segíthet javítani a kapcsolatotokon!

5 anya-lánya film, amit segíthet javítani a kapcsolatotokon!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 anya-lánya film, amit segíthet javítani a kapcsolatotokon!

Együtt sírnak, nevetnek, veszekednek, ölelkeznek. Lehet, hogy néha viharosak az anya-lánya kapcsolatok és nem értik meg egymást, de attól még tagadhatatlanul összetartoznak. Ez az 5 film pedig akár a nevetéstől, akár a meghatódottságtól, de könnyeket csalnak a szemekbe!

Ha tudod, nézd meg édesanyáddal, illetve a lányoddal együtt ezeket a filmeket, amelyek közelebb hozhatnak titeket egymáshoz! Vannak bonyolult státuszú anya-lánya kapcsolatok és olyanok, ahol maximális szeretet uralkodik. De nem lehet mindenki Lorelai és Rory Gilmore, de nem is kell! Bárhogy is legyen, egy biztos: anyáink jót akarnak nekünk. A következő 5 anya-lánya film a humor és mély monológok segítségével segíthet titeket közelebb hozni egymáshoz!

Nem férek a bőrödbe

A 2003-as vígjáték főszereplői Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan és annyira jól játsszák a szerepüket, hogy az ember szinte végigröhögi az egész filmet!

Dr. Tess anya és pszichológus, és van egy tinédzser lánya. Egy kínai szerencsesütinek köszönhetően egy reggel arra ébrednek, hogy testet cseréltek.

Két lesokkolódás és kiabálás között kezdetét veszi a káosz.

Természetesen azon kívül, hogy jót mulatunk, roppant tanulságos a film. Néha érdemes belegondolni magunkat a másik fél helyébe és elképzelni mit érezhet, min mehet keresztül, mert csak így érthetjük meg jobban.

 

Kisasszonyok

Az eredeti 1994-ben készült, és idén került a mozikba a legújabb remake Emma Watsonnal és Saoirse Ronannal.

Négy amerikai lánytestvér körülményes mindennapjaiba nyerünk bepillantást az 1862-es polgárháború idején.

Az édesanya egyedül neveli lányait és a legkisebb írónői babérokra pályázik, egy másik festő szeretne lenni, míg a harmadik titokban színésznői karrierre vágyik, de abban az időben a nők ilyen jellegű álmai nemigen valósulhattak meg. Nem úgy, mint azoké, akik házasságra és családra vágytak. Ez a léleksimogató családi film rámutat arra, hogyan kezeli az édesanya a különböző lányait, miként támogathatja őket és hogy a testvérek is miként lehetnek egymás segítségére.

 

Lady Bird

A 2017-es Lady Bird egy szörnyen bonyolult anya-lánya kapcsolatot mutat be, de meglehetősen humorosan és mégis drámaian.

Christine vagyis „Lady Bird” és anyja kapcsolata meglehetősen viharos. Anya és lánya a kaliforniai Sacramentóba költöznek, de persze a lány rosszul van a gondolatától és mivel örök lázadó, nem is megy majd neki jól a beilleszkedés.

De édesanyja, a fáradhatatlanul dolgozó nővér, végtelen türelemmel és szeretettel asszisztál az összes húzásával, akivel egyébként hihetetlen őszinte a kapcsolata.

Nagyon megindító és egyben gondolatébresztő film!

 

Anya, lánya, unokája

Három generáció történetét öleli fel a 2007-es film. Rachel – akit Lindsay Lohan játszik – egy tipikus lázadó tinédzser, aki mást sem csinál csak bulizik, káromkodik és hisztizik. Egyszer aztán autóbalesetet okoz és akkor alkoholista anyja elküldi őt a nagyihoz oda, ahová ő is felnőtt, egy Idahói farmra.

Ám a nagyi, – Jane Fonda – sütik helyett szigorú szabályokat diktál bele unokájába.

A kezdetik nehézségek ellenére szép lassan megértik egymást és közben egy családi titokra is fény derül, amiért Rachel anyjának is haza kell utaznia. A film olyan mély kérdéseket feszeget, minthogy miért jó vagy éppen káros az, ha szabályok szerint éljük az életünket. Hogy lehet szülőként nem elhanyagolni vagy éppen agyon ajnározni a gyereket? Na, és van értelme hazudni egymásnak?

 

Mindenütt jó

A Susan Sarandon által megtestesített Adele imádja az életet.

Főleg azért, mert a mának él. Aztán megindul a lányával, Annel Beverly Hillsbe a szebb jövő reményében.

A lányt viszont bosszantja anyja felelőtlensége, ahogy a pénzzel bánik, hiányoznak neki a barátait és elege van abból az életből, amelyben élnek. Egyetemre akar menni, saját életet élni, ezért inkább megszökik.

Sokáig hihetjük azt, hogy anya és lánya gyűlöli egymást, de a végén kiderül, hogy ez nem így van.

Az 1999-es film rávilágít arra, hogy tudni kell elengedni a lányunkat, mert nem mindig az a jó neki, amit mi hiszünk, de ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy az édesanyánk csak akar nekünk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást