A fagyasztó az egyik legjobb barátunk, ha az élelmiszerek tartósításáról van szó, de néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem képes az örökkévalóságig frissen tartani a dolgokat. A kenyértől a zöldségeken át a maradékok számos élelmiszernek remek helye van a fagyasztóban, de csak egy ideig. Ha ugyanis egyre több dolgot kezdünk el felhalmozni, szinte bármit bent felejthetünk akár évekre is, ennek következtében pedig nem árt, ha te is tartasz egy alapos átvizsgálást, és megszabadulsz bizonyos élelmiszerektől.
3/5 Kellemetlen szagú jégkockák
A frissen fagyasztott jégnek általában nincs különösebb szaga vagy íze. Idővel azonban a jég magába szívja a különféle illatokat és ízeket a körülötte lévő élelmiszerekből. Ez azt jelenti, hogy ha van egy fagyasztott pizza, egy csomag garnéla és egy zacskó meggy a jégkockatartó mellett, akkor potenciálisan olyan jégkockát kaphatsz, amelynek az illata és az íze mindhárom keverékéhez hasonlít. Ha a jég magába szívja ezeket az illatokat, nincs mód arra, hogy megszabadulj tőlük. A legjobb, amit tehetsz, hogy egyszerűen kidobod, és lefagyasztasz egy friss adagot, amihez már ha van rá mód, inkább egy fedővel ellátott jégkockatartót használj.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!