Lehet, hogy téged is súlyosan alulfizetnek?

Lehet, hogy téged is súlyosan alulfizetnek?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Lehet, hogy téged is súlyosan alulfizetnek?

Sok ember számára az, hogy magasabb fizetést kaphat, komoly motivációs tényező egy új állás keresésekor. Bár nyilván nem ez az egyetlen szempont, de ha ugyanazzal a munkával máshol több pénzt kereshetsz, érdemes lehet elgondolkodni és mérlegelni a váltás lehetőségét. Ehhez azonban először is el kell hinned, hogy többet is érhet az elvégzett munkád.

Egy friss tanulmány szerint a legtöbben jelentősen alábecsülik azt, hogy mások mennyit keresnek hasonló munkakörben. A kutatók azzal érvelnek, hogy ez visszatartja az embereket attól, hogy jobban fizetett állást vagy magasabb fizetést keressenek jelenlegi mukájukért. Ez pedig különösen hátrányos helyzetbe hozza a legalacsonyabb keresetűeket. Azt sugallják, hogy ha a munkavállalók jobban tudatában lennének a fizetésbeli különbségeknek, akkor az alacsony fizetésű állások legalább 10%-a egyszerűen nem lenne életképes a jelenlegi fizetési ráták mellett.

undrey/istockphoto.com

De pontosan mi akadályoz meg bennünket abban, hogy elhiggyük, hogy a fű zöldebb lehet a másik oldalon?

Az emberek egyre inkább tudatában vannak a fizetések átláthatóságának előnyeinek, különösen a nemek közötti bérszakadék csökkentésének eszközeként. Viszont továbbra is vonakodunk attól, hogy nyíltan beszéljünk a fizetésünkről. Vannak nyomós okok is, amelyek miatt az emberek nem cserélnek fizetési információkat. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy sok esetben előnyünkre válna, ha jobban tájékozódnánk a fizetéssel kapcsolatban. Mivel a világjárvány megrázkódtatásai közepette minden eddiginél nagyobb a kereslet a munkavállalókra, a fizetés iránti kíváncsiság még jobban megtérülhetne a legtöbbeknek.

Nina Roussille, a London School of Economics közgazdásza tagja volt annak az egyesült államokbeli, egyesült királyságbeli és német egyetemről érkezett csapatnak, akik arra vállalkoztak, hogy megvizsgálják, hogyan tekintenek a munkavállalók „külső lehetőségeikre” a fizetés terén. A 2019-ben és 2020-ban Németországban végzett tanulmányukban 516 embert kérdeztek meg. Ők széles körben képviselték a dolgozó népességet, hogy „először megkíséreljék felmérni az emberek hiedelmeit arról, hogy mennyit tudnának máshol keresni”, majd azt, hogy „milyen arányban áll ez azzal, amennyit ténylegesen kereshetnének” – mondja Roussille.

A résztvevőket megkérdezték, hogy ha három hónapon belül egy másik cégnél, hasonló állásban kezdenének, többet, kevesebbet vagy körülbelül ugyanannyit keresnének-e. A megkérdezettek körülbelül a fele azt mondta, hogy úgy gondolja, hogy nagyjából ugyanannyit keresne. Ezeket a hiedelmeket összehasonlították néhány korábbi kollégájuk tényleges fizetésével. A végén egyértelmű volt, hogy ezek a vélekedések a lehetséges jövőbeni fizetésekről kifejezetten pesszimisták.

A tanulmány szerint korábbi kollégáik többsége valóban arról számolt be, hogy „nagy pozitív bérváltozásokat” tapasztalt az új állásuk kapcsán.

A kevés fizetést tovább csökkenthetik

A megkérdezettek körülbelül fele úgy gondolta, hogy nagyjából a foglalkozása szerinti átlagfizetést keresi. Valójában viszont csak az emberek 20%-a kapta meg azt. A többiek jóval többet vagy sokkal kevesebbet kerestek. Meglepő módon a legrosszabbul fizető cégekben dolgozók hitték a legkevésbé, hogy máshol többet kereshetnek.

Ez valóban beteljesíti azt a jóslatot, miszerint az alacsony fizetésű cégek tovább csökkenthetik a munkaerőpiacról tévesen tájékozott emberek bérét” – mondja Roussille. Ha ezek a dolgozók tudnák, hogy ennyire alulfizetik őket, „úgy döntenének, hogy esetleg máshol kezdenek munkát keresni”.

Roussille és szerzőtársai kiszámolták, hogy ha minden dolgozó hozzáférne a pontos piaci fizetési adatokhoz, „a munkaviszonyok 10–17 százaléka nem lenne életképes a jelenlegi bérek mellett”. Ennek prózai oka, hogy a dolgozók egyszerűen többet követelnének.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást