Otthon / Háztartás

Az alufólia 5+1 meglepő felhasználási módja – Nem is gondolnád, mi mindenre jó!

Alufólia

Űzd el a madarakat

Az olyan madarak, mint például a seregély, igen nagy kárt tud tenni a fák termésében, ezért érdemes őket minél távolabb tartani a gyümölcsfáktól.

Erre jó módszer lehet egy színes madárijesztő, de ha nincs kedved annyit kínlódni az elkészítésével, csak vegyél elő egy kis alufóliát. Szakíts le belőle néhány csíkot, majd függeszd fel a fa ágaira. A csillogó, fényvisszaverő alufóliát nem merik majd megközelíteni a kártékony állatok.

Gyűjtsd össze a maradék zsírt

Te mit szoktál kezdeni a megmaradt zsírral szalonnasütés után? A legtöbben félreteszik, beleöntik egy edénybe, hogy később újrahasznosítsák.

De miért kínlódnál utána az edény tisztításával? Ha egyszer beleöntöd, majd kiszeded belőle, órákig sikálhatod, míg egyáltalán nem lesz zsíros. Helyette inkább tépj le egy nagyobb sávot az alufóliából és formálj belőle egy poharat vagy edényt. Csorgasd ebbe a megmaradt zsírt, így nem kis vesződségtől kíméled meg magadat.

Göndörítsd be a hajadat

Az alufóliát nem csak főzéshez és tisztításhoz használhatod, igazán praktikus felhasználási módja, ha begöndöríted vele a hajadat. Igen, jól hallottad!

Olvastad már?  5 egyértelmű jel, hogy magnéziumra van szüksége a szervezetednek

Nincs másra szükséged hozzá, mint egy hajvasalóra és alufóliára. Válassz le a hajadból egy 1-2 centi vastag tincset, az ujjaiddal tekerd fel, majd a feltekert részt burkold be alufóliával. Ezt tedd a felmelegített hajvasaló lapjai közé, nyomd össze néhány másodpercig, majd húzd le róla a fóliát. Máris kész a hullámos tincs!

Oldalak: 1 2