Hozzávalók 12 muffinhoz:
– növényi olaj alapú sütő spray
– 1 közepes zöld alma, meghámozva, negyedekbe vágva
– 15 dkg cukor
– 30 dkg liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– ½ teáskanál só
– ½ teáskanál fahéj
– ¼ csésze aprított dió, megpirítva
– 2 nagy tojás
– 1 csésze író
– 1 kocka sótlan vaj (25 dkg), megolvasztva
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. Egy 12 helyes muffin sütőt fújj be a sütő spray-vel, majd tedd félre. 3 almanegyedet vágj fel apró kockákra, a megmaradt darabot pedig 12 vékony szeletre a díszítéshez.
2. Keverd össze a cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat egy közepes méretű tálban. Add hozzá az almakockákat és a diót. Egy kis tálban keverd össze a tojásokat az íróval és a vajjal, majd ezt a mixet óvatosan kavard hozzá a lisztes keverékhez.
3. A tésztát oszd szét a 12 muffinos sütőformában, töltsd meg körülbelül a csészék háromnegyedét.
4. Díszítsd őket egy-egy szelet almával. Süsd amíg megbarnul a szélük, körülbelül 16-18 perc szükséges. Ha elkészült, hagyd hűlni 5 percig, majd szedd ki őket a sütőformából.
5. Kínáljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. Megszórhatjuk porcukorral és díszíthetjük fahéjrúddal, esetleg karamelizált almával. 2 napig megőrzi frissességét.
Jó étvágyat kívánunk!