5 állítás, amit te is elhittél eddig a telefonodról és a számítógépedről – Pedig kicsit sem igazak!

5 állítás, amit te is elhittél eddig a telefonodról és a számítógépedről – Pedig kicsit sem igazak!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 állítás, amit te is elhittél eddig a telefonodról és a számítógépedről – Pedig kicsit sem igazak!

Mióta a technológia elképesztő sebességgel fejlődik, nehéz tartani az iramot, és mindig mindennel pontosan képben lenni. Ezért az elmúlt években már számtalan olyan tévhit terjedt el szerte a világon a számítógépekkel és telefonokkal kapcsolatban, amelyek valójában nem felelnek meg a valóságnak. Tényleg veszélyes töltőn hagyni a mobilt egész éjszakára? Komolyan a megapixelen múlik, mennyire csinál szép képet? Most eláruljuk, mi az igazság!

Tévhit: Minél több megapixeles a telefon kamerája, annál jobb képeket csinál

Ne dőlj be ennek az állításnak, hiszen valójában nem a megapixel az egyetlen dolog, amitől egy kép szép lehet.

Sőt, valójában a megapixelek nem is befolyásolják a fotó minőségét: ez azt jelzi igazából, hogy mekkora lesz a kép eredeti mérete.

Ezen kívül rengeteg oka lehet annak, hogy a fotó minősége jobb vagy rosszabb! A szenzor mérete, az optika minősége, és a fényképész tehetsége együttesen hozzájárulnak ehhez.

Tévhit: Károsítja az aksit, ha egész éjszaka töltöd a telefont

Tehát, mint említettük, a technológia folyamatosan fejlődik.

Ez alól a telefonok sem maradtak ki, a modern készülékekben pedig már lítiumion-akkumulátor található: ez azt jelenti, hogy miután a mobilod elérte a 100%-os töltöttséget, leáll a további feltöltéssel.

Ergó a telefonodat semmilyen mértékben nem károsítja, ha éjszakára bedugva marad.

Az egyetlen ok, ami miatt jobb, ha kihúzod, hogy még így is fogyaszt némi áramot, ami egy kicsivel magasabb számlát eredményezhet.

Tévhit: A jó térerő gyors internetet jelent

Mivel térerő nélkül nincs mobil internetünk, azt gondolnánk, ahol a legjobb a jelerősség, ott minden gond nélkül működni fog a net. Téves!

Még ha maximális térerőt is látod a képernyőn, az csak azt mutatja, hogy mennyire erős a jel, amit a legközelebbi rádiótoronyból fogsz – semmi köze ahhoz, hogy a neted milyen minőségű, és mennyire tölti be gyorsan az oldalakat.

Sőt, ha ugyanahhoz a toronyhoz egyszerre több telefon is csatlakozik, akár a kapcsolat rossz is lehet, függetlenül attól, milyen erősségű a térerő.

Tévhit: Ha frissítesz, gyorsabban betölt az oldal vagy a gép

Hajlamosak vagyunk a frissítés gombot nyomogatni, ha lassú az internetünk, vagy ha a számítógépünk nem reagál elég gyorsan egy-egy parancsra.

Például, tegyük fel, hogy átírtad egy fájl nevét, de még mindig a régit látod a képernyőn.

Amikor rányomsz a frissítésre, már az új jelenik meg, ezért azt gondolod, hogy a frissítés megtette a dolgát.

A helyzet viszont az, hogy a gépnek időnként szüksége van 1-2 másodpercre, és épp azután érzékeli a változást, hogy megnyomod ezt az opciót.

Tévhit: Mindig biztonságosan kell eltávolítani a pendrive-ot

A számítógépeden van egy opció, amelynek segítségével a hozzá csatlakoztatott pendrive-ot biztonságosan eltávolíthatod.

Sokan teljesen kiakadnak, ha valaki ezt kihagyja, és egyszerűen csak kihúzza a gépből; pedig a helyzet az, hogy ekkor sem történik semmi, ami károsítaná a gépet.

A biztonságos eltávolítás során a géped igazából csak azt ellenőrzi, hogy minden mentés sikeres volt-e, és hogy az adott pillanatban épp nem másolsz-e valamit az eszközre.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást