Akupunktúrával a sikeres fogyásért

Akupunktúrával a sikeres fogyásért

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Akupunktúrával a sikeres fogyásért

Az akupunktúra módszerével is sikeresen le tudunk fogyni. Az eljárás során csökkentik az étel utáni vágyat és egyensúlyba kerül az emésztőrendszer a szervezet többi részével.

Az akupunktúra már régóta ismert eleme a kínai gyógyászatnak. Lényege a testben áramló energiahullámok felhasználása a gyógyítás során. A testben áramló hullámok bizonyos szerveinkhez kapcsolódnak, amelyek pedig a test bizonyos pontjaival állnak összeköttetésben.

Mi történik a kezelés alatt?
Általában kis tűket helyeznek el a bőr kritikus pontjain, amelyek segítségével helyreállítható az energiaegyensúly és a szervezetben kialakult problémák ennek a hatására megoldódnak.

A fájdalomcsillapítás Az egyik legnépszerűbb alkalmazási területe az akupunktúrának a fájdalomcsillapítás, azonban a több ezer éves módszer nem csupán erre használható, számos betegségre, sőt még a súlyproblémákra is megoldást nyújt.
Mi az elhízás oka?
Az akupunktúrával foglalkozó orvosok szerint az elhízottság oka az étel utáni vágy, amely nem párosul megfelelő önuralommal és akaraterővel, ráadásul sokszor az emésztőrendszer problémájával is számolnunk kell.
Hogyan segít a kezelés?
Az akupunktúra segítségével egyensúlyba hozható az emésztőrendszer és a szervezet többi része, így kialakulhat a normális viszony az étellel kapcsolatban és a megfelelő mennysiégű étel fogyasztása.
  Mivel egészíthető ki a kezelés? Az orvosok gyakran alkalmaznak úgynevezett légzéstechnikát az akupunktúra mellett, amely szintén segíti a fogyást, ugyanis segít egyensúlyba hozni a emésztőrendszert a kezelési alkalmak között.   Tanácsok, ha az akupunktúrás fogyást választjuk:

Csak képzett orvost válasszunk
Így elkerülhetjük, hogy szakavatatlan kezekbe kerüljünk, amely során nem csupán, hogy nem leszünk jobban, de akár rosszabb állapotba is kerülhetünk.
Tartsuk be az orvos utasításait

Nagyon fontos, hogy figyeljünk az orvos utasításaira és mindig tartsuk be ezeket a kezelések között és során, hiszen ha ne így teszünk, akkor nem biztos, hogy bekövetkezik a várt eredmény.
  Időpontok
Mindig tartsuk be a megbeszélt időpontot, hiszen ha csak egy alkalmat kihagyunk, akkor nem leszünk sikeresek a fogyókúrában. Később pedig érdemes a súlyunk megtartása érdelében is eljárnunk egy-egy kezelésre.

Hasznos előnyök
Ha belekezdünk a kezelésbe, akkor ne csupán a fogyást nézzük, hanem élvezzük ki a kezelés egyéb előnyeit is. Egy akupunktúrás kezelés sorozat után sokkal energikusabbá és egészségesebbé válhatunk.
  Ne féljünk a tűtől!
Gondoljunk inkább arra, hogy ez is a része annak, hogy ledobjuk azt a pár kilót és egészségesebbek legyünk. A mondást pedig már jól ismerjük: A szépségért néha meg kell szenvedni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást