Az akupunktúra és fogyás

Az akupunktúra és fogyás

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Az akupunktúra és fogyás

Több, mint 5000 éves orvoslási technika az akupunktúra, amely a problémát egyszer s mindekorra szünteti meg.

A hízás sok ember számára okoz aggodalmat, mert köztudottan a fogyást nehéz elérni. Az akupunktúra kezelések erre megoldást nyújthatnak. A legtöbb ember mire kipróbálja ezt a módszert, már túl van tucatnyi sikertelen diétán, mert azok a kilók, amelyeket leadnak, hosszútávon mind visszakúsznak.

A kezelés során lényegében hajszálvékony tűk szúródnak a bőr azon részeibe, ezáltal a szervezetet visszaállítják a természetes megfelelő működésbe. Az akupunktúra serkenti az endorfinok termelését, a szervezet saját „boldogság hormonjait” állítja elő, amelyeknek fájdalomcsillapító hatásuk is van. Lehet, hogy ezért is annyira hatékony a fogyás, mert szabályozza az étvágyat, felszabadító boldogsághormonok termelésével.

Hogyan segít az akupunktúra a fogyásban?

Annak érdekében, hogy érdemleges fogyás következzen be, életmódváltozásra van szükség, ebben pedig az akupunktúra segíthet. Az emberek gyakran fokozottan stresszesekké válnak, fájdalmat éreznek, amikor drasztikus változást kell véghezvinnük életmódjukban. Az akupunktúra növeli az energiaszintet, így erőt és kedvet ad az életmódváltáshoz, ráadásul kevesebb fájdalmat éreznek általa, így jobban bírják a fizikai aktivitásokat

Egyéb jótékony tulajdonsága, hogy csökkenti az étvágyat, növeli a szervezet anyagcseréjét és javítja a vérkeringést az egész testben. Bizonyított, hogy az akupunktúra csökkenti a súlyt és koleszterinszintet a szervezet energiaraktárainak mozgósításával.

Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik akupunktúrás kezelésen vettek részt, kétszer annyi súlyt vesztettek, mint azok akik csak diétáztak. Ezen túlmenően csökkent a tanulmányon résztvevők koleszterin-, triglicerid- és LDL koleszterin szintje.

Segít a jó alvásban, amely ugyancsak hasznos a fogyásban. A rendszeres alvás fenntartja egész nap az energiaszintet, segít a kiegyensúlyozott életmód és életritmus elérésében.

Milyen akupunktúrás pontok idézik elő a fogyást?

A fül bizonyos pontjaival lehet hatni a szervezet fogyására és az általános méregtelenítésre. A kezelés során az akupunktőr 5 tűt helyez el mindkét fülön. Ezek közül négy közvetlenül a szerveknek felel meg – vese, tüdő, idegrendszer, máj – az ötödik tű pedig a relaxációra hat. Ahogy elkezdődik az akupunktúra kezelés a test elkezd endorfinokat termelni, aminek következtében az étvágy csökken nemcsak az élelmiszerek fele, hanem a kábítószerek fele is (dohányzás, alkohol, drogok).

A fül különböző pontjain kívül más testrészeken is vannak hatékony stimulálható pontok. Ezért is fontos az akupunktőrrel egy részletes konzultáció, hisz az akupunktőrnek tudnia kell a táplálkozási szokásokat, esetleges emésztési problémákat és az étvágyat. Ellenőrzini fogja a pulzust, hogy meghatározza az általános és a gyomor energiáit. A nyelv is vizsgálatra kerül – ha repedt, sárga, vagy fehér mind utal valamire. Ezek a nyomok vezetnek az illető testtömeg-gyarapodásának okaihoz.

Azok a testrészek, ahol az akupunktúra fogyást eredményez, a következők:

Száj – ezen a ponton kell hatni azokra, akik dohányoznak és ösztönösen esznek
Gyomor – az elhízött személyekre vonatkozik (akkor is esznek, amikor a gyomruk tele van)
Tüdő – azokra vonatkozik, akik az élelmiszerek rabjai
Endokrin – azokra vonatkozik, akik a vízvisszatartás miatt híznak
Fül – azoknak, akik szorongást, frusztrációt, magányt éreznek – segít ellazulni
Lép – ezen a ponton összpontosul a hormonális egyensúlyhiány és cukorproblémák
Vese – ez a pont kapcsolódik az idegrendszerhez és vízvisszatartáshoz
Pajzsmirigy – itt kezelhető a lassú anyagcsere

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!