Életmód / Táplálkozás

Ha ősz, akkor őszibarack!

Ha ősz, akkor őszibarack!

Igaz, hogy az őszibarack elnevezés csak részben állja meg a helyét, hiszen a gyümölcs valójában már nyár közepétől érik, de ennek ellenére megéri venni ezekből, mivel számtalan jótékony hatása van az egészségünkre és a szépségünkre egyaránt.

Vitaminok, ásványi anyagok

Az őszibarack, mint minden gyümölcs, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat. Különösen jellemző az A- és C-vitaminok magas aránya, amelyekből az előbbi különösen a szemre gyakorolt hatása miatt, míg az utóbbi antioxidáns volta, valamint az általános erőnlétben érezhető pozitív hatása miatt elengedhetetlen.
Az őszibarack ráadásul olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek segítik a vitaminok felszívódását és beépülését a szervezetbe.

Érrendszeri betegségek

Az őszibarack kiváló eszközünk lehet abban, hogy megelőzzünk néhány, később akár komolyabbra is forduló érrendszeri betegséget. Ha van a családban hasonló probléma, akkor különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy egyszerűen, de nagyon hatékonyan védekezzünk a betegség kialakulása ellen.
Nem kell mást tenni, csak naponta megenni egy őszibarackot és a betegség esélyei máris csökkenni fognak!

Csontok

Az őszibarack rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amelyeknek köszönhetően előnyösen befolyásolhatjuk csontjaink egészségét. Legfontosabb hatóanyagai ilyen szempontból a magnézium és a kálium, amelyek a gyermekek csontjainak és izmainkat fejlődésében játszanak különösen fontos szerepet.
Éppen emiatt gyermekkorban és idősebb korban is javasolt az őszibarack rendszeres fogyasztása.

Változó kor

Az őszibarack egyik pozitív hatása, hogy természetes módon megemeli a hormonszintet, ezért a változó kor időszakában nagyon sok kellemetlenségtől kímélheti meg a nőket.
Rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a megváltozott hormonszint okozta tünetek, valamint a korral járó székrekedésre is jótékony hatással van. Nem utolsó sorban segít fiatalnak maradnunk egészség és szépség szempontjából egyaránt.

Szépség

Az őszibarackban megtalálható vitaminok és ásványi anyagok segítenek abban, hogy minél tovább megőrizzük fiatalságunkat külsőleg is. A gyümölcs hatóanyagai ugyanis nagyon jó hatással vannak a bőr simaságának megőrzésében, megakadályozzák, vagy legalábbis csökkentik a ráncok kialakulását.
A nagyvárosokban jellemző szennyeződésektől is megtisztítják az arcot, így bőrünk jobban ellenáll a környezet okozta ártalmak öregítő hatásának is.

Emésztés

A krónikus székrekedés egyik legjobb természetes megoldása az őszibarack. Rostjai és víztartalma révén átmossa a szervezetet, kitisztítja a beleket és megszünteti a szorulásos tüneteteket.
Rendszeres használatával emésztésünk kiegyensúlyozottabb és aktívabb lesz, ezáltal hangulatunk is sokat javulhat. Nem utolsó sorban a fogyókúráknak is fontos résztvevője, többek között éppen emésztést aktivizáló hatása miatt.

Fogyókúra

Az őszibarack ideális választás, ha fogyókúrába kezdünk. Együnk minden nap 1-1 barackot az étkezések után néhány órával, mivel az így gyorsítja fel leginkább emésztésünket.
Emellett a gyümölcs vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően frissek és aktívak maradhatunk a kúra mellett is, vagyis elkerülhetjük a kellemetlen fáradtságot, kimerültségérzetet.

Napi egy barack

Az őszibarackkal igazán tökéletes, természetes táplálékhoz, egyben ideális étrend-kiegészítőhöz juthatunk. Rendszeres fogyasztásával egész testünk egészségesebb és fiatalabb, nem utolsó sorban pedig aktívabb lehet.
Nem kell tehát feltétlenül drága szereket és étrend-kiegészítőket vásárolni, csak tartsuk magunkat az elhatározáshoz, és együnk meg minden nap minimum 1 őszibarackot. Ne térjünk el ettől, maximum felfelé!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást