Így akasztják a képeket a falra a lakberendezők, hogy ne legyenek unalmasak

Így akasztják a képeket a falra a lakberendezők, hogy ne legyenek unalmasak

Címlap / Otthon / Dekor / Így akasztják a képeket a falra a lakberendezők, hogy ne legyenek unalmasak

Manapság már szinte minden pillanatban csak kattintgatunk, de a legkedvesebb fotóink is sokszor csak a telefonunk memóriakártyáján pihennek. Ha szeretnéd őket a faladon tudni, akkor van néhány remek ötletünk, hogyan függeszd ki őket, hogy te is örömödet leld bennük, és a vendégeknek is megakadjon rajta a szeme.

Gyönyörű polaroidok

Kicsit retro, mégis nagyon modern ez a koncepció, ami az Instagram hangulatát idézi: csak polaroid hatűsú, kinyomtatott képekre, néhány fa csipeszre, egy régi keretre és drótra vagy madzagra van szükséged hozzá.

A legjobb benne, hogy a képeket bármikor lecserélheted, így akár szezonálissá is teheted a tábládat, például karácsonykor lehetnek benne kizárólag karácsonyi képek, de esetleg minden hónap végén össze is foglalhatod az előző hónap legfontosabb eseményeit, képekben.


Készülj előre! 5 szuper sminkes trükk, amitől jobban nézel ki a fotókon


A fali Instagram mindig naprakész és szórakoztató lehet.

Keverd a stílusokat

Az eklektikus hatás egy modern és egy klasszikus stílusú otthonban is egyaránt jól mutat, ráadásul nem is kell, hogy minden keretbe fotó kerüljön.

Használhatsz néhány tükröt is, ami kifejezetten segít ott, ahol a tér kisebb vagy sötétebb, és a túl sok fotó esetleg nyomasztó vagy zsúfolt hatást kelthetne.

A klasszikus stílusú tükrökkel vegyített fényképkeretek nem csak feldobják a szoba hangulatát, de a tükrök világosabb, tágasabb érzést is keltenek.

Ablakkeret, ha mást keretez

Fogj egy régi ablaktáblát, és egy divatos színű festéket, aminek az árnyalata illik az otthonodhoz, és kend le vele a fát.

Ha rusztikus, kopottas hatást szeretnél elérni, a még nedves festéket dörzsöld át egy papírtörlővel, vagy száradás után csiszold meg dörzspapírral.

Válaszd ki a kedvenc fotódat, és nyomtasd ki akkora méretben, mint amekkora a keret, majd vágd egyenlő részekre, és illeszd a táblák helyére.

Nemcsak izgalmas, de látványos keretet is kaphatsz, ami akár a földre állítva, akár a falra függesztve dísze lesz a szobának.

A poszterek helye

Egy bizonyos kor után egyre kínosabb még mindig a falra celluxozni a kedvenc posztereidet, de egy szolid kerettel kifejezetten elegánssá teheted őket.

Ez az elrendezés remekül illik egy minimalista, modern stílusú otthonba is. Ahelyett, hogy a nagy méretű képeket elszórnád, válassz ki egy falat, és halmozd őket egymás mellé.

A titok, hogy egyszerű, vékony keretet használj, így a képek tudnak érvényesülni, szépen elkülönülnek egymástól, és a hatás sem lesz zsúfolt vagy szedett-vedett.

Kép a képben

Ehhez a dekorációhoz válassz ki néhány kisebb, stílusban vagy témájukban egymáshoz illeszkedő képet, és tedd őket kisebb keretekbe.

A kisebb kereteket ezután tedd egy nagyobb keretbe, amibe háttér gyanánt színes papírt vagy tapétát ragaszthatsz, egységes alapot adva így a kisebb képeknek.

Ez a megoldás nem csak a saját otthonodban mutat jól, remek ajándék lehet például a nagyszülőknek is egy összeállítás az unokákról, de például egy nagy átalakítás után is készíthetsz előtte-utána képeket, és emlékként felteheted őket az átalakított helyiség falára.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást