5 szuper sminkes trükk, amitől jobban nézel ki a fotókon

5 szuper sminkes trükk, amitől jobban nézel ki a fotókon

Címlap / Stílus / Arc / 5 szuper sminkes trükk, amitől jobban nézel ki a fotókon

Az ünnepek közeledtével sűrűbben kattognak a fényképezőgépek meg a mobilok kamerái, sőt az is lehet, hogy egy profi fotóst kerestek fel, hogy alkalmi családi fotót készítsetek. Összegyűjtöttünk néhány trükköt, amit a profi sminkesen is használnak a modelleken, hogy a lehető legelőnyösebb arcukat mutassák a képeken. Nyugodtan próbáld ki őket te is!

Maradj matt!

Az ünnepek alatt mindenki szívesebben nyúl a csillogó sminkekért, de tartsd észben, hogy a fényes festék a fotókon elmosódó, tükröződő foltnak hathat, ezért, ha tudod, hogy fénykép is készül, érdemesebb a matt árnyalatok után nyúlni.

A ragyogásról persze nem kell lemondanod, de a vizes hatású sminkek helyett válassz púder alapú, fémes színű festékeket, és bizonyosodj meg arról, hogy egy réteg matt hatású púdert is felviszel az alapozó fölé, hiszen a fényképeken egy apró zsírosodás is becsillanhat.

A púderrel azonban egész este száraz és egységes maradhat az arcod, ami a fotókon is sokkal szebb hatást kelt majd.

Kontúrozz okosan!

Egy rossz árnyék az egész fotót tönkreteheti, míg a jó megvilágítás kulcsfontosságú szerepet játszik.

Ezt mindenki tudja, de azt is tudtad, hogy már a sminkeddel is tehetsz azért, hogy az árnyékok neked kedvezzenek?

Húzz kontúrvonalakat az alapozód alá úgy, hogy kiemeld velük az arccsontodat vagy az álladat, esetleg kisebbnek mutasd az orrodat.

Ezek az árnyékok élőben talán fel sem tűnnek, egy fotón azonban az egész arcodat megváltoztathatják, és a legelőnyösebb oldaladat mutathatod velük – bármilyen szögből fényképezzenek is.

Ragyogó szemek

Ha tudod, hogy fénykép készül majd, nyugodtan használj egy kicsit merészebb sminket, mint amilyet általában szoktál, anélkül, hogy túlzásokba esnél.

Ha például általában barna szemceruzát és spirált használsz, most nyugodtan nyúlj a feketéért, vagy húzz tusvonalat a szempilláid tövébe.

A szemzugodat azonban fehér ceruzával érdemes kontúrozni, így a képen a pilláid a lehető legdúsabbnak fognak tűnni, viszont a tekinteted is nyitott és ragyogó marad.

Légy fokozatos!

Ahogy már említettük, egy fotón mindig viselhetsz egy kicsit bátrabb sminket, mint a mindennapokban, de ne ess túlzásokba.

Kövesd a fokozatosság elvét, és ha a szemed a leghangsúlyosabb, akkor közepesen erős pirosítót, majd visszafogott rúzst használj, erős rúzs esetében pedig szintén közepes pirosítót vagy bronzosítót, majd visszafogott szemfestéket válassz.

Ha nem ezzel az átmenettel dolgozol, azt veheted észre, hogy a fotón az arcod egy része szinte kiragyog a képből, a többi pedig eltűnik, de ha mindent erőteljesen sminkelsz, akkor pedig csak egy színes foltnak tűnsz majd a háttér előtt.

Lőj egy szelfit!

Hacsak nem profi fotóshoz mentek, jó esély van rá, hogy az este során a fényképek nagy része mobiltelefonokkal készül majd.

Sminkelés közben ezért időnként lépj ki a fürdőszobából a természetes fényre, és gyorsan készíts magadról egy-egy képet a mobiloddal, így láthatod, hogy kell-e még valahol egy kis extra szín, nem csillog-e az arcod, vagy éppen nem hat-e egészen más árnyalatúnak a szemfestéked a fényképeken.

Kísérletezz bátran, és ami a legfontosabb: legyél magabiztos, hiszen ez a legtökéletesebb sminknél is jobban átjön majd a fényképeken.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást