Divat / Stílus

Akár káros is lehet a melltartó – Most akkor hordjuk vagy ne?

Akár káros is lehet a melltartó – Most akkor hordjuk vagy ne?

Felmerül a kérdés, hogy tényleg előfordulhat, hogy valóban káros is lehet az egészségre a melltartó?

Abban az esetben, ha nem jó fazont vagy hibás méretet választasz, a melltartó nemhogy nem esztétikus, de még a nyirok- és vérkeringést is lassíthatja, ugyanis elszoríthatja az ereket. Sajnos erős fájdalmat is okozhat ha nem megfelelő a melltartó. Sajoghat a hátad, a nyakad, de akár a vállad és a mellkasod is. Ezért nagyon fontos hát a megfelelő méret, és minden vásárlás alkalmával a melltartó próbája. 

Felmérések azt mutatják, hogy a nők nagy része – közel 80%-uk – nem tudja, hogy milyen méretű melltartót hord, vagy milyet kellene hordania. A fehérneműboltok eladói tudnak segíteni a megfelelő méret kiválasztásában, mutatnak olyan fazont, ami a te melleidre a leginkább megfelelő. Ha teheted, válassz merevítő nélkülit, és a mindennapokra részesítsd előnyben a pamutmelltartókat, hogy a testedhez érő anyag kellemes tapintású, légáteresztő legyen. Érdemes havonta egyszer melltartó nélküli napot (vagy napokat) tartani. 

Ha szükségét érzed, viselj melltartót, hiszen a káros mivoltára nincsenek hiteles kutatások. A méretre és a fazonra kell mindössze figyelned.

Mindent összevetve nincs elegendő tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy akár a melltartó viselése, akár a melltartó nélküli mindennapok bármilyen hatással lennének a mellek megereszkedésére. A nagymellű nők számára azonban egy jól megválasztott melltartó könnyebbséget jelent, segít a súlyelosztásban. 

Forrás 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást