A partnered önértékelése még az orgazmusodra is hatással van

A partnered önértékelése még az orgazmusodra is hatással van

Címlap / Szerelem / Szex / A partnered önértékelése még az orgazmusodra is hatással van

Úgy tűnik, hogy a nőknek nem azért fontos az orgazmusuk, hogy ők maguk elégedettek és kiegyensúlyozottak legyenek – azért szeretnének a csúcsra jutni, hogy a partnerük mondhassa el ugyanezt magáról.

A korábbi kutatások inkább arra összpontosítottak, hogyan hat a szexuális életünkre, a viselkedésünkre a manapság népszerű férfi-ideál. Azonban ez az új tanulmány azt vizsgálta, mit tesznek a nők azért, hogy ez az ideál meg is maradjon.

Floridai kutatók készítették azt a felmérést, ami megerősítette, hogy a nők gyakran feláldozzák saját szexuális örömüket a férfiak javára és hajlandóak ezért akár az orgazmust is eljátszani. Mindezt annak reményében, hogy így megvédhetik a partner törékenynek gondolt férfiasságát. 

Az a lényeg, hogy a férfi egója ne sérüljön

Jessica Jordan vezető szerző elmondta, hogy a nők azt helyezik előtérbe, amiről úgy vélik, boldoggá teszi a partnerüket. „Azt figyelik, mire van szükségük a férfiaknak ahhoz, hogy a saját szexuális szükségleteik kielégítésre kerüljenek és ezzel együtt elégedettek is legyenek.

Mintha ez nem lenne elég, a 283 nő adatinak begyűjtése után a kutatók azt találták, hogy minél több nő látja bizonytalannak a partnerét, annál inkább törekszenek arra, hogy a saját szexuális igényeiket háttérbe szorítsák a másik javára. Mit is jelent ez a valóságban? Egész pontosan azt, hogy azok a nők, akik aggódtak a partnerük aktuális rossz kedvéért, önbizalom-hiányáért, akár szorongás árán is megpróbálták boldoggá tenni. Ide nem csak a hétköznapi szívességek, segítségek tartoztak, hanem azok is, amik a hálószobára koncentráltak. A nők előnyben részesítették a férfiak kívánalmait és ennek érdekében az orgazmust is képesek voltak eljátszani.

Akkor is ez az eredmény jött ki, mikor csak szimulálták az élethelyzetet

Ez minden bizonnyal így van a valóságban is, ugyanis azok a nők, akiknek csupán elképzelniük kellett, hogy a partnerük férfiassága aktuálisan törékeny, hasonlóan nyilatkoztak. Sőt, azt is elmondták, hogy ilyen esetben kevésbé tartják valószínűnek, hogy őszinte szexuális kommunikációt folytatnak majd vele, tehát elmondják neki, ha valamivel elégedetlenek, vagy éppen nem jutottak el a csúcsra. 

 „Ha egy nő aggódik amiatt, hogy véletlenül megsérti partnere férfiasságát, az ellehetetleníti az érdembeli kommunikációt” – magyarázta Jordan.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Még a pénz is közbeszólt

További érdekesség, hogy készült egy harmadik tanulmány is. Ebben 157 nőt kérdeztek szexuális életükről. Ebből megtudhattuk, hogy azok a nők, akik több pénzt kerestek, mint a partnereik, kétszer nagyobb valószínűséggel játszották el az orgazmust. Ezzel is gyakorlatilag kompenzálva, hogy nem a férfiak a családfenntartók, amivel – az ideáli alapján – már eleve sérült az önbizalmuk, önértékelésük. 

A szakértők elmondták, hogy az őszinteségnél nincs jobb választás a hálószobában. A nőkkel manapság elhitették, hogy a szexuális visszacsatolás egyértelműen az ő dolguk és ilyenformán is meg kell védeniük partnerük férfiasságtudatát. Eközben a férfiakkal azt hitették el, hogy mindig, mindenben maximálisan kell teljesíteniük és összedől a világ, ha ez nem így történik.

Így nem is csoda, ha elcsúszik egymás mellett a két fél kommunikációja, főleg, ha mindenki a külsőségeknek próbál megfelelni. Ha pedig eközben a férfiak azt sugallják, hogy férfiasságuk tudata egyenlő a szexuális teljesítményükkel, akkor egyértelműen azt érzékeltetik, hogy a nőknek nem nagyon van lehetőségük elmondani az esetleges hiányosságokat.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!