Recept szomorúság ellen? Így teheted túl magad a legkönnyebben a szakításon

Recept szomorúság ellen? Így teheted túl magad a legkönnyebben a szakításon

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Recept szomorúság ellen? Így teheted túl magad a legkönnyebben a szakításon

Sokak számára a világ egyik legnehezebb dolga túllépni egy szakításon, csak nagyon kevesen vannak olyanok, akik ismerik a receptet szomorúság ellen. Ha te is azok közé tartozol, akik pokolian tudnak szenvedni az elválástól, akkor olvasd el cikkünket, hátha tudunk segíteni!

Ne erőltesd a vidám zenéket!

Bár sokan javasolják azt, hogy szomorúság idején vidám dalokat érdemes hallgatni, amelyek majd felvidítanak, mégis jobban teszed, ha nem erőlteted ezeket.

A brit Durham Egyetem kutatói bebizonyították, hogy igenis szükségünk van a szerelmes balladákra szakítás után, ugyanis terápiaként hatnak ránk.

Ha minél előbb szeretnél túllenni az exeden, ne törődj semmivel, csak hangosítsd fel a zenét, ha kell, sírd ki magad közben, hidd el, gyorsabban megy majd a felejtés!

Írd ki magadból!

Szakítás után az egyik legjobb terápia, ha kiírod magadból érzéseidet, még ha azok nem tűrnének is nyomdafestéket… Természetes, hogy először nem könnyű róla sem beszélni, sem írni, mégis érdemes papírt és ceruzát ragadnod.

Egyrészt kissé megkönnyebbülsz tőle, másrészt lehetséges, hogy átgondolva és visszaolvasva sokkal jobban megérted majd a szakítás folyamatát.

Lehet, hogy te magad döbbensz majd rá, hogy minden okkal történt és talán jobb is így.

Hanyagold az internetet

Jól tudjuk, ez az a pont, amit talán a legnehezebb betartani. Szakítás után mindenkinek több szabadideje marad, ezért igen csábító, hogy ezt az időt az interneten töltsük. Ha teheted, mondj nemet erre a vágyadra!

Biztosak vagyunk benne, hogy pár percen belül az exed Facebook profilján kötnél ki és azt nézegetnéd, vajon kivel van, mit csinál épp.

Ha pedig nem is nézegeted, bármikor felbukkanhat a hírfolyamodban egy olyan bejegyzés, ami őt juttatja az eszedbe.

Épp ezért, bármilyen nehéz is, annak érdekében, hogy gyorsabban gyógyuljanak a sebeid, kerüld el a közösségi oldalakat!

Dobd ki az életedből!

Nem könnyű megtenni, előbb-utóbb mégis meg kell szabadulnunk a volt párunk dolgaitól. Kérd meg, amire szüksége van, azt vigye magával a lakásból, te pedig gyűjts össze mindent, ami egy kicsit is ráemlékeztet.

Legyen az egy fotó vagy egy plüssmaci, csak úgy fogsz tudni továbblépni, ha megszabadulsz tőlük. Ha még hosszú hetekig, hónapokig ott lesznek a lakásban, újra és újra felszakadnak majd a sebeid.

Amikor ezzel végeztél, folytasd tovább a rendrakást, lepd meg magad olyan apróságokkal, amire már régóta vágytál. Ha új, örömteli dolgokkal töltöd meg az otthonodat, neked is könnyebb lesz majd továbblépned.

Megérdemled a kényeztetést

Nagy kérdés a szakítás után, hogy mit kezdjünk a hirtelen túl sokká vált szabadidőnkkel. Ha megfogadod a tanácsainkat, akkor facebookozás helyett inkább magaddal törődsz egy kicsit. Miért ne tarthatnál egy olyan napot, amikor csak lazítasz és kényezteted magadat?

Tipp: menj el egy gyógyfürdőbe és kapcsolódj ki! A meleg víz bizonyítottan relaxál, amit fokozhatsz egy kiadós masszázzsal is.

Ha pedig mégis inkább otthon maradnál, készíts magadnak egy forró fürdőt, kortyolgass finom bort és nézz meg egy jó filmet. Tudnod kell, hogy attól, hogy véget ért egy kapcsolatod, te igenis sokat érsz és megérdemelsz egy kis kényeztetést.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!