Fűszerezd meg a napodat egy jamaikai különlegességgel!
Hozzávalók
– 0,5 kg kicsontozott marha hátszín, csíkokra vágva
– 2 édes paprika apróra vágva
– 1 evőkanál frissen darált bors
– 3 gerezd apróra vágott foghagyma
– 0,1 l fehér bor
– 3/4 avőkanál darált gyömbér
– 1 kiskanál só
– 1 kiskanál fekete bors
– 1 kiskanál szegfűbors
– fél kiskanál fahéjpor
– fél kiskanál csípős paprika szósz
– 1 evőkanál margarin
– 1 evőkanál növényi olaj
– 2 kisebb fej apróra vágott hagyma
– 1 csészényi rizs
Elkészítése
1. Helyezzük turmixgépbe és keverjük simára a következőket: édespaprika fele, darált bors, bor, gyömbér, só, bors, szegfűbors, fahéj, csípős paprika szósz.
2. Melegítsük meg egy serpenyőben a margarint és az olajat (közepes-magas hőfokon).
3. Adjuk hozzá a marhahúst és főzzük amig megbarnul minden oldalról.
4. Tegyük félre a marhahúst és tartsuk melegen.
5. Dobjuk a serpenyőbe a hagymát és a maradék édespaprikát, és dinszteljük ameddig átpuhul.
6. Tegyük vissza marhahúst a serpenyőbe, majd öntsük hozzá a turmixolt keveréket.
7. Forraljuk fel, majd vegyük takarékhőre és pároljuk fedő nélkül. Amikor a marhahús átforrósodott és a mártás megvastagodott készen van.
8. Tálaljuk rizsen.
Jó étvágyat kívánunk!