Amikor hazaérsz a bevásárlásból, te mindennek pontosan tudod, hol lenne jó helye? Míg egyes élelmiszerek és háztartási cikkek tárolása egyértelműnek tűnik – például hogy a joghurt a hűtőszekrénybe, a fagylalt pedig a fagyasztóba kerüljön – addig más termékeknél egyáltalán nem olyan biztos, hogy általában jó döntést hozunk. Bizonyos dolgoknak például nincs túl jó helye a konyhaszekrényben, máshol tárolva viszont tovább frissek és biztonságosan fogyaszthatók, illetve használhatók maradhatnak.
Sótlan vaj
![Sótlan vaj](https://www.bien.hu/wp-content/uploads/2023/08/5-dolog-amit-soha-ne-tarts-a-konyhaszekrenyben-1140x1710.jpg)
A vaj konyhaszekrényben, esetleg a konyhapulton való tárolása a kenhető állag megőrzése érdekében jó döntésnek tűnhet. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy pontosan milyen vajról van szó. A sótlan vajból például hiányzik a só által biztosított extra védelem a baktériumok növekedésének a megakadályozása ellen. Éppen ezért a legjobb döntés, ha a sótlan vajat - ha csak nem szeretnéd néhány órán belül felhasználni - a hűtőszekrényben tárolod.