Hozzávalók
– 1 ek. olíva olaj
– 2 vöröshagyma, cikkekre vágva
– 2 közepes édesburgonya, meghámozva, nagy darabokra vágba
– 6 kisebb répa, félbe vágva
– 1 piros paprika, mag nélkül, nagy darabokra vágva
– 1 sárga paprika, mag nélkül, nagy darabokra vágva
– 1 kk. köménymag (opcionális)
– 8 zsálya vagy bazsalikom levél
– 4 csirkemell, bőr és csont nélkül
– 4 szelet sonka
– só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
– 200°C-ra előmelegítjük a sütőt. A sütőedényt kikenjük az olíva olajjal, majd beletesszük az összes zöldséget és jól megforgatjuk.
– Amennyiben használunk, megszórjuk köménymaggal.
– Mindegyik csirkemell tetejére teszünk két zsálya vagy bazsalikom levelet, majd sózzuk és borsozzuk.
– A csirkemellek köré egy-egy szelet sonkát tekerünk.
– A csirkemelleket a zöldségekre helyezzük. Körülbelül 30-35 percig sütjük, vagy amíg a csirkehús elkészül és a zöldségek is megpuhulnak.
Jó étvágyat kívánunk!