Birkin frufru, az ősz befutója: változatos, laza és nőies

Birkin frufru, az ősz befutója: változatos, laza és nőies

Címlap / Stílus / Haj / Birkin frufru, az ősz befutója: változatos, laza és nőies

Jane Birkin ikonikus frufruja meghódította a divatvilágot – nem véletlenül.

A Birkin táskákat sokan ismerik, az ikonikus kiegészítők névadójának frizuráját viszont már kevesebben. Idén ősszel viszont változik a helyzet, ugyanis az ikonikus frufru visszatért a divatba. A hatvanas-hetvenes évek egyik legnépszerűbb színésze és előadója, Jane Birkin nem csak kedvenc Hermés táskájával, hanem most éppen a frufrujával hódította meg a divatvilágot.

Mi a Birkin frufru?

A frizura titka a vágási technikában és a hosszában rejlik. A Birkin frufru ugyanis kicsit tépett, viszont picivel a szemöldök alá ér, ezzel egy kissé kislányos, de laza  hatást elérve. Mivel a tincsesség jellemző a frufru fazonra, a hajad nem takarja el teljesen a homlokodat és a szemöldöködet, ráadásul nem lesz nehéz dolgod a formázásával sem. Teljesen jól áll, ha kicsit szabálytalan, hullámos, vagy éppen kócos, így nem feltétlenül kell kivasalnod sem.

A londoni származású Jane Birkin a hatvanas évektől kezdve Párizsban él (idén lesz 76 éves), itt szeretett bele a laza frizurába, hiszen mivel nem igényelt túl nagy utómunkát, pillanatok alatt el tudod készülni, mégis egy dögös és különleges megjelenés lett a végeredmény. Már önmagában a leírás teljesen passzol a francia nők divatszabályaihoz, hiszen imádják az egyszerű, laza hatást keltő, mégis változatosan kombinálható darabokat és frizurákat. Állítólag Jane nem is foglalkozott sokat a hajával, mindössze átfésülte kicsit a frufrut az ujjaival és hagyta a levegőn megszáradni. 

Miért szeretik annyian?

Rengeteg híresség, például Zendaya, Gigi Hadid és Megan Fox is kipróbálta már a híres frufru-fazont, a népszerűsége viszont nem meglepő, hiszen egy nagyon változatosan viselhető frizuráról van szó. A Birkin frufru jól mutat kiengedett és feltűzött hajjal, kócos konttyal, de különböző copfokkal is. Talán a legjobban a tépett fazonú, hullámos hajhoz passzol, de általánosságban a legtöbb hajtípusból kivitelezhető. Ha kedveled az ehhez hasonló tincses frufrut és vékonyszálú a hajad, akkor is érdemes vele egy próbát tenned.

Hogyan stylingold?

A Birkin frufrut könnyedén beállíthatod reggelente, mindössze azt kell figyelembe venned, hogy hogyan fogod viselni a hajad többi részét. A középen elválasztott frizurák és a laza hullámok is remekül illenek hozzá. Reggelente elég csak egy körkefével átszárítanod és hajlakkal fixálnod, a hajvasalót be sem kell dugnod. Szintén hasznos, ha beszerzel egy jó szárazsampont is, hiszen a frufru viszonylag látványosan zsírosodik, de ezzel gyorsan felfrissítheted.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!