Így válaszd ki a tökéletes kanapét nappalidba – Nem csak a méret a lényeg!

Így válaszd ki a tökéletes kanapét nappalidba – Nem csak a méret a lényeg!

Címlap / Otthon / Dekor / Így válaszd ki a tökéletes kanapét nappalidba – Nem csak a méret a lényeg!

Kanapé vásárlás előtt az első, ami megfordul a fejünkben, hogy mekkora legyen? Hány embert akarunk leültetni rá? Befér-e kényelmesen a nappalinkba? (x)

Ezek fontos kérdések, viszont sokan itt meg is állnak, és rátérnek a külsőre, pedig egy kanapénak, főleg amelyet saját igényünkre is szabhatunk, rengeteg más paramétere van, ami fontos lehet hosszútávon.

Magasság

A kanapénkon többnyire ülni szoktunk, vagy feküdni. Viszont közel sem mindegy, hogy milyen testtartásban ülünk a kanapén. A magasabb háttámlák stabilabb testtartást biztosítanak, így kényelmesebbé válik a kanapé hosszú használat során is. Az alacsonyabb háttámlák viszont kisebb nappalikban lehetnek ideálisak, mivel nem szeparálják el a teret.

Az ülésmagasság is fontos szempont lehet. Nem jó az sem, ha nem ér le a lábunk ülés közben, de az sem, ha túl alacsony az ülésmagasság. Az ideális, ha a térdünk 90 fokban van.

Komfort

A magas minőségű, egyedi tervezésű kanapék esetében az ülések komfort fokozatának módosítására is lehetőségünk van. Biztos mindenki tapasztalt már olyat, amikor leült egy kanapéra, hogy elveszett benne a feneke, annyira süppedős volt.

A süppedős ülések kényelmesek, viszont mivel alacsonyabbra kerül a súlypontunk, nehezebb is felkelni belőle. Ez főként idősebb embereknek lehet szempont. A keményebb, memóriahabbal töltött ülések kevésbé süppedősek, de stabilabbak és egészségesebb testtartást biztosítanak.

Kárpitozás

A káprit választás során a fő szempont a kinézet és a tartósság. Általában ezen paraméterek mentén szoktuk meghatározni az ideális káprit anyagot. Kiemelten fontos a megfelelő kárpit kiválasztása, de nem csak azért, mert ez határozza meg a kanapénk kinézetét, és hogy mennyire passzol majd a nappalinkba, hanem azért is, mert ezzel fogunk érintkezni.

Amennyiben sokat fekszünk a kanapénkban, esetleg időnként el is szundiálunk benne, érdemes lehet egy olyan anyagot választani, aminek magasabb a légáteresztő képessége, főleg, ha izzadósabbak vagyunk.

Az izzadékony emberek számára a légáteresztés mellett az adott anyag kopásállósága is fontos szempont lehet, mivel az izzadással távozó méreganyagok kikezdhetik a kárpit színét is.

Amennyiben vagy gyermek vagy házi kedvenc a családban, érdemes egy magasabb kopásállósággal rendelkező anyagot választani, mi szavatolja a kanapénk tartósságát.

Bízunk benne, hogy sikerült egy kicsit más megvilágításba helyezni, hogy milyen egyéb szempontokat érdemes figyelembe venni az ideális kanapé kiválasztása során.

Amennyiben szeretne egy, a végletekig személyre szabott kanapét, fotelt, vagy komplett ülőgarnitúrát, modern, klasszikus vagy Chesterfield stílusban, várjuk szeretettel a bemutatótermében.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!