Óránként akár 1500 kalóriát is elégethetsz az infrashape-el – Kipróbáltam!

Óránként akár 1500 kalóriát is elégethetsz az infrashape-el – Kipróbáltam!

Címlap / Életmód / Egészség / Óránként akár 1500 kalóriát is elégethetsz az infrashape-el – Kipróbáltam!

Amennyire szerettem a kardiót, most annyira nehezen veszem rá magamat: az edzéseket végén szoktam 15-20 percet futásra áldozni, de képes vagyok inkább rohanni, csak előbb meglegyenek a kilométerek. Így aztán izgatottan fogadtam, amikor a közelünkben megnyitott egy olyan üzlet, amiben infrashape is található: segítségével a hatékonyságot a maximumra tekerhetem, és a kardiót egy újfajta, kényelmes formában űzhetem.

Mi is az az infrashape?

Az infrashape annyiban különbözik a többi, kardió jellegű mozgásformától, hogy jóval több funkciót ötvöz, így pedig óhatatlanul hatékonyabb. Már készültek hasonló gépek korábban, de az infrashape egy készülékben tartalmazza az infrafény, a vákuum, az aroma-és a kollagénterápia jótékony hatásait. Mielőtt azonban kényelmesen hátradőlnél, tudnod kell, hogy ez nem egy olyan gép, ami csodát ígér, miközben neked a kisujjadat sem kell mozdítanod.

Ugyan kényelmes pozícióban, a hátadon fekve, de tekerned kell egy szobakerékpárhoz hasonló gépet. A két beépített pedál egy kapszulában található, ami 50°C-ra melegszik fel: ezzel gyorsítva az anyagcsere folyamatokat, beindítva a méregtelenítést, fokozva az izzadást.

Nem véletlen, hogy az infraszaunát magában is ajánlják egészségmegőrzésre, és persze a különböző fitnesz övek is pontosan erre a funkcióra alapoznak. Soknak tűnhet 50 fokban edzeni, főleg kardiómozgást végezni, azonban a felsőtested nincs benne a kapszulában, így sokkal tovább bírod majd az edzést.

A melegnek és az infrának köszönhetően azonban jóval több kalóriát tudsz majd elégetni tekerés közben még akkor is, ha nem teszed oda kőkeményen magadat.

De persze miért ne tennéd? A beállítások természetesen teljesen személyre szabhatóak, a vákuum erőssége éppúgy változtatható, mint az ellenállás, így aztán nem kell aggódni attól sem, hogy túl hamar hozzászoksz a terheléshez és stagnálni kezd az állapotod. Sőt, mivel ez a mozgásforma kíméli az ízületeket, nagyobb súlyfelesleggel, derék- vagy térdfájdalommal is érdemes vele próbát tenni.

Mikor válaszd?

Az infrashape jó választás számodra, ha idő szűkében szenvedsz, de szeretnéd a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb kalóriát elégetni. Az edzések 50 percesek, így egy órába belefér egy akár 1500 kalóriát elégető edzés és még a gyors zuhanyzás is.

Az infrashape segítségével ugyanakkor nem csak fogyni lehet, hanem méregteleníteni, feszesíteni és jó hír, hogy a gép a narancsbőr, valamint a striák ellen is felveszi a harcot.

A testet érő infrafény a méregtelenítést fokozza, amit a tréning elején kapott krém még inkább felerősít. Ehhez csatlakozik a kollagénlámpa, ami serkenti a bőr természetes kollagén termelődését, ezáltal elősegíti megújulását, feszesebbé válását. 

Hogyan készülj az edzésre?

Nagyon fontos a folyadékpótlás, amit érdemes már edzés előtt elkezdened, hiszen rengeteget fogsz izzadni, de mindenképpen vigyél magaddal lehetőleg vizet, vagy ízesítetlen gyógynövényteát. Edzés közben is nyugodtan kortyolgathatod, de utána biztosan szükséged lesz rá. Érdemes előre érdeklődnöd a szalonban, mit vigyél még magaddal, mert sok helyen mindent biztosítanak a tusoláshoz, edzés közbeni frissítéshez, máshol viszont magadnak kell vinni a törölközőt, papucsot is. Ugyanez igaz az edzés előtti zsírégető krémre!
Magához az edzéshez egy váltóalsóra, illetve egy bikinifelsőre, vagy sportmelltartóra lesz szükséged.

Érdemes lehet egy zoknit is magaddal vinned, ugyanis lehet, hogy a pedálon csúszkálni fog a lábad, de ezt a problémát zoknival könnyedén kiküszöbölheted.

Cipőt nem ajánlatos viselni a kabinban, ahol 50 fok uralkodik, és nem is lenne túl kényelmes, ugyanis mielőtt elkezdenéd az edzést, kapsz egy zárt fóliaharisnyát. Erre kívülről kellene felvenned a cipőt, így valószínűleg nyomná a lábadat, viszont a zoknit opcionálisan be tudod vetni, és jóval kényelmesebb is lesz tőle az edzés. Ez a furcsa szerelés egyébként nem csak azért jó, mert növeli az egész edzés hatékonyságát, hanem mert tökéletesen látni fogod, milyen sokat izzadtál, mennyire keményen dolgoztál – jó eséllyel több deci víz távozik majd az edzés végéig, benne a sok-sok kiválasztásra érdemes méreganyaggal.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!