Úgy tűnik a hatalmas fenekek ideje lejárt és újra a 90-es évek trendje veszi kezdetét jövőre

Úgy tűnik a hatalmas fenekek ideje lejárt és újra a 90-es évek trendje veszi kezdetét jövőre

Címlap / Stílus / Test / Úgy tűnik a hatalmas fenekek ideje lejárt és újra a 90-es évek trendje veszi kezdetét jövőre

Korunk szépségideálja

Ha most megkérdeznél egy férfit, hogy milyen a számára tökéletes nő, biztosan elsőként említené meg a nagy feneket, dús ajkakat és keskeny derekat. Ne hagyjuk ki a formás melleket sem, de jelenleg igencsak a nők feneke került középpontba. Egyértelműen a Kardashian család testesíti meg korunk szépségideálját és van, aki ezért a legdrágább árat is képes kifizetni. Nem kizárólag anyagi értelemben, hanem lelki síkon is.

A felismerhetetlenségig tartó plasztika és a viaszbabává sminkelt arcok korát éljük, ami elképesztő ugrás a 90-es évek szépségideáljától. Vannak azonban pozitív hozadékai is a jelenkori trendnek. A plus size divat például egyértelműen ide köthető, hiszen a nők már mernek enni és nem pár szem mandulán élnek a mindennapokban. A divat terén is egyre több lehetőségünk van, hiszen manapság a legtöbb fast fashion üzlet már minden alkatra gondol.

Ez önmagában egy roppant felszabadító mozgalom, csakhogy egyre inkább kezdenek eltűnni az igazi egyéniségek és szépségek.

Régebben, ha egy nőnek hatalmas, görbe orra volt, a címlapokon szerepelt. Gondoljunk csak a sok karakteres arcú francia nőkre, akik bátran mutatták meg a nagyvilágnak egyediségüket. Manapság, viszont már a legapróbb hibával is orvoshoz rohanunk, hiszen nem jó túlságosan eltérni a szépségideáltól. Régebben a minél színesebb, furcsább volt a szép, ma a tucat és hétköznapi vette át ezek szerepét. Azonban akárcsak a trend, úgy a szépségideálok is folyamatosan változnak, így talán senki nem lepődik meg azon, hogy a mostani ideje kezd lejárni. Szépségszakértők szerint, jövőre pedig visszatér a 90-es évek szépségideálja, aminek nem tudjuk, hogy örüljünk, vagy féljünk e tőle.

fashionstock/depositphotos.com

Azok a bizonyos 90-es évek

Rock zene szólt mindenhol, hatalmas tupír és farmer jelentette a státuszt, no meg az a bizonyos soványság a nők körében. Mivel akkoriban futottak be az első szupermodellek, hirtelen mindenki rájuk akart hasonlítani. A tervezők nem érték be kevesebbel, csontsovány vállfákat akartak látni a kifutókon, merthogy leginkább így tekintettek rájuk.

Akkoriban teljesen normális kijelentésnek számított Kate Moss szájából, hogy „Semmi sem olyan jó érzés, mint a vékonyság”. Mondhatta ezt a világ legtermészetesebb dolgaként, amiért mára már őt okolják az anorexia terjedéséért. Példakép volt, több millió tinilány bálványa, akik mindent megtettek azért, hogy hasonlíthassanak rá. Ha kell, éheztették magukat.

Visszatekintve az akkori női szépségideálra, egy teljesen, elöl-hátul lapos test volt a trend a kifutókon és a való életben is. Az éheztetés természetesnek számított, hiszen ciki volt, ha egy picit is kidomborodott a nők feneke. A lényeg a lapos hason, kis melleken és kiálló csípőcsontokon volt. Merem remélni, hogy azért valamelyest finomodva tér vissza a 90-es évek szépségideálja, viszont az mindenképpen pozitív lenne, ha újra megjelennének az egyéniségek és ezáltal teret kapna a sokszínű szépség bemutatása is. Ha nem egyformán akarna mindenki kinézni, hanem a saját adottságaiból merné kihozni a legtöbbet. Ez adhat egy plusz löketet a nők önbizalmának, akár globális szinten is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást