8 színész és színésznő, akinek jót tett a kor

8 színész és színésznő, akinek jót tett a kor

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 8 színész és színésznő, akinek jót tett a kor

Ha valaki olyan szerencsés, hogy egy életen át a színész vagy zenész szakmában marad, akkor bizony végigkövethetjük változásait, legyen szó a külsejéről vagy éppen a karrierjéről.

Íme, néhány kedvenc színészünk, akik bebizonyítják, hogy a kor csak egy szám és hiába öregszenek, lehet, hogy épp ekkor érnek igazán révbe a szakmájukban, a magánéletükben és találják meg legjobb formájukat külsőre is.

Brad Pitt

Abszolút el tudjuk fogadni, hogy valakinek a fiatal, tejfölszőke, ábrándos tekintetű Brad Pitt az ideálja, de szerintünk külsejét és pályafutását illetően is Mr. Pitt az ékes példája annak, ha valaki a korral csak nemesedik.

Ahogy kinőtt a szépfiú karakterből, sokkal kiforrottabb szerepeket kapott, Tarantino legutóbbi filmjével, a Volt egyszer egy Hollywooddal pedig úgy tűnik felért a csúcsra, hiszen sorra nyeri a díjakat.

Érdemes meghallgatni a díjátadókon mondott beszédeit, ennyire laza és humoros rég volt bárki a hasonló eseményeken.

 

George Clooney

A Vészhelyzet Ross dokijaként szerettük meg, amikor még csupán a harmincas éveiben járt, és híre sem volt legendás ősz halántékának.

Azóta sikerült kitörnie a sorozatsztár szerepből, mára pedig mindannyiunk kedvenc ősz amorózója lett, aki hosszú évek kalandozása után nemcsak szakmailag, de magánéletében és boldogságra lelt párja, Amal Clooney emberi jogi ügyvéd mellett.

 

Justin Timberlake

Emlékeztek még az ifjú Justin N’Sync-beli külsejére? Persze a 90-es évek fiúcsapatainak sok mindent hajlandóak vagyunk megbocsátani, hiszen rajongva szerettük a dalaikat, azért lássuk be, Justin külsejének és zenei stílusának is rendkívül jól tettek az évek.

Ráadásul azóta nemcsak zenészként, hanem már színészként is kipróbálta magát és bebizonyította, hogy nem egy üresfejű tinipopsztár.

 

Leonardo DiCaprio

Hol van már a középen kettéválasztott, lenyalt frizura, a Titanicból és a Rómeó és Júliából ismert és megszeretett huszonéves DiCaprio, akinek tehetségét akkor még elhomályosította, hogy ő volt a tinilányok kedvence.

Persze most is az, de már jóval összetettebb, izgalmasabb karakterek bőrébe bújik, színészi zsenialitását pedig senki sem vitatja, és néhány éve a jól megérdemelt Oscar-díját is bezsebelte.

DiCaprio az a színész, aki a férfiaknak és a nőknek legalább akkora kedvence, köszönhetően az olyan izgalmas filmjeinek, mint a Viharsziget, az Eredet vagy a Wall Street farkasa.

 

Lucy Liu

Először is szögezzük le: Lucy Liu külsőre egyszerűen nem öregszik, így teljesen felesleges azt fejtegetni, hogy mennyire jót tett vonásainak az idő, mégis kijelenthetjük, hogy előnyére változott az évek során, hiszen színésznői szerepéből kilépve immár rendezőként is próbálgatja a szárnyait, megmutathatja tehetségét. Alig várjuk, hogy lássuk legújabb rendezését, a Luke Cage című sorozatot.

 

Helen Mirren

Bár az orosz származású színésznő hosszú ideje színpadon van és játszik filmekben is, mégis kevesen gondolnák róla, hogy 1945-ben született, vagyis idén tölti be a 75. életévét.

Helen fiatalon is igazán karizmatikus színésznő volt, mára azonban igazi díva lett, a szó legpozitívabb értelmében.

Egyre több olyan, érett női karaktert formálhatott meg, amelyek kihozták belőle a legjobbat, II. Erzsébet királynő megformálásáért az Oscar-díjat is megkapta és biztosan számíthatunk tőle még néhány szuper alakításra a „nyugdíj” előtt.

 

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez zenészként és színésznőként is jelen van már a 90-es évek óta, azonban az utóbbiban mintha mostanában érne fel a csúcsra.

A színpadról jól ismert magabiztossága a vásznon is vele van, egyre ütősebb szerepeket kap, mint a nemrég játszott Wall Street pillangói főszerepe, amelyekben megmutathatja tehetségét, valamint azt, hogy a kor valóban csak egy szám.

 

Marisa Tomei

Már egészen fiatalon bezsebelte az Oscar-díjat a Vinny, az 1ügyű című filmért és bár folyamatosan játszott, a 2000-es években keveset hallhattunk róla.

Ez idő alatt azonban csak arra várt, hogy megmutathassa tehetségét, amelyre végül a Pankrátor című filmben lehetősége nyílt. Azóta pedig Marisa újra a csúcson van, emlékezetes mellékszerepek, szuper karakterek kísérik a karrierjét – és ki tudja, talán végül befut majd egy újabb Oscar-díj is.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást