A 8 legszebb futónövény, ami szereti a magyar klímát

A 8 legszebb futónövény, ami szereti a magyar klímát

Címlap / Otthon / A 8 legszebb futónövény, ami szereti a magyar klímát / 2. oldal

Klemátisz

Megannyi fajtája ismeretes a klemátisznak is, ennek a közkedvelt, változatos színű, méretű és formájú virágokkal rendelkező növénynek. Bár nem növekszik annyira gyorsan, mint pl. a trombitafolyondár, és ennek megfelelően a takaró ereje sem olyan jelentős, nagyon hosszú ideig virágzik, így kifejezetten sokáig díszíti a környezetét. A növény könnyed, nincs nagy súlya, így kevésbé erős kerítésekre, pergolákra is egyszerűen felfuttatható.

Kúszó hortenzia

Ugyan nem annyira ismert, mint korábban említett társai, a kúszó hortenzia egy nagyon igénytelen növény. Dús virágzata, kellemes illata és sűrűn növő levelei teszik igazán vonzóvá. Nem veszélyes a pergolákra, falakra, ugyanis nem annyira ragaszkodó és erőteljes kúszónövény. Nem válogatós a talajt illetően, jól érzi magát félárnyékos és napos helyen is, ráadásul a vízigénye is átlagosnak tekinthető. 

Borostyán

A borostyán legnagyobb előnye a többi futónövénnyel szemben az, hogy örökzöld – sokaknak lényeges szempont, hogy a felfuttatásra szánt terület télen és nyáron egyformán fedés alá kerüljön. Nos, ebben az esetben az egyik legjobb választás kétségtelenül a borostyán, illetve valamilyen alfaja.

Igazán szépen akkor tud nőni, ha félárnyékos, árnyékos helyen fejlődhet, ezzel pedig igazi rést tölt be a növények között, hiszen sok futónövény éppen a napos helyet igényli. A tévhitekkel ellentétben a borostyán nem okoz problémát akkor sem, ha falra futtatod, viszont az eltávolításnál mindig óvatosan kell leválasztani a felületről.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást