Otthon / Háztartás

Egy 500 forintos csodaszer, aminek minden lakásban ott a helye

Egy 500 forintos csodaszer, aminek minden lakásban ott a helye

Mi az a WD 40?

WD 40 csodaszer

A WD 40 egy nedvességmegkötő anyag, amit eredetileg az űrhajósoknak fejlesztettek ki, de sokrétű felhasználása és olcsósága miatt az ezermesterek körében is hamar népszerűvé vált, aki pedig egyszer rájött, mennyi mindent lehet felújítani vagy megjavítani vele, az többé el sem tudja képzelni a háztartását WD 40 nélkül.

A korrózióvédő, zsírtalanító anyagot többféle kiszerelésben is be lehet szerezni, a 250 milliliteres flakon ára körülbelül 5-600 forint között szokott lenni. Most pedig lássuk, hol is használhatod!

Cipőápolás

Igaz, hogy az ezermesterek ládikájában is mindig ott van, de az igazi csajos feladatokat is rábízhatod: ha az új bőrcipőt WD 40-nel fújod be, nem fogja feltörni a lábadat, mivel sokkal puhábbá és rugalmasabbá válik.

A cipőket egyébként épségük megőrzése érdekében is érdemes időről időre újra átfújni, télen pedig egy vékony réget WD 40-nel még vízhatlanná is teheted őket.

Ragasztó éltüntetése

Gyakori probléma, hogy a pillanatragasztó mindent összeragaszt, csak azt nem, amit kellene – ha az ujjaidon marad egy ragacsos réget, fújj rá egy kis WD 40-et, majd dörzsöld össze az ujjaidat, és ezt ismételd addig, amíg a ragacsos érzés el nem múlik.

Egy kis WD 40-nel és dörzsöléssel a ragasztót nem csak az ujjaidról, hanem gyakorlatilag bármilyen felületről eltávolíthatod.

Folttisztítás

A WD 40 a takarítás során is segítségedre lesz, hiszen gyakorlatilag bármilyen zsíros foltot egyszerűen letörölhetsz vele.

Eltünteti a zsírkrétát a bútorról, megtakaríthatod vele a grillsütőt, könnyebb letörölni vele a pohárnyomokat vagy a cica lábnyomait az autó motorházáról, de ha csúnya, fekete cipőnyomok jelentek meg a padlón, azokra is elegendő egy kis WD 40-et fújni, és máris egyszerűen eltörölheted őket.

Beragadt csavarok

Aminek mozognia kellene, de nem mozog, azt a WD 40 kimozdítja a helyéről – állítják a szakik.

A beragadt csavarokat is könnyű lesz kitekerni, ha előtte befújod őket, de például az összeragadt üvegpoharakat is balesetveszély nélkül választhatod szét, ha WD 40-et fújsz rájuk, vársz néhány percet, amíg a szer a két üveg közé folyik, majd kiemeled őket egymásból.

Még két tuti trükk és egy videó, ahol mindezt bemutatják a következő oldalon! Lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

2 hozzászólás

 • Avatar
  Kovács Zoltán
  2020.10.17., 15:45

  Ez a cikk sokadszor jelenik meg, csak az a baj, hogy az 500 forintos ár már régóta nem igaz.
  Ez így megtévesztő.
  Amúgy tényleg jó cucc.

  Válasz
 • Avatar
  Béla
  2020.10.17., 22:27

  Vannak irdatlan baromságok, de a vége az kemény.
  A szélvédőt! Normális vagy? Csak úgy mellékesen a por rohadtul oda fog tapadni. Te se autót vezessél, hanem áramot magadba!

  Válasz

Írj egy hozzászólást